Rampenonderzoek niet gediend met complottheorieŽn volgens de hoofdredactie van het RD

Het RD van 4 augustus 2014 vermeldt in het hoofdredactioneel commentaar dat het ramponderzoek niet gediend is met complottheorieŽn.

Commentaar: Rampenonderzoek niet gediend met complottheorieŽn
04-08-2014 11:05 | Hoofdredactioneel commentaar
Het onderzoek naar de oorzaak van de ramp met de MH17 is in volle gang. Wel lijken er steeds meer puzzelstukjes op hun plaats te vallen. Zowel de zwarte doos als de teruggeluisterde gesprekken in de cockpit wijzen erop dat er technisch niets mis was met het toestel. De brokstukken tonen aan dat het toestel is geraakt door een projectiel.
Opvallend is ook dat niemand betwist dat het vliegtuig door een raketinslag is neergestort. Alleen de vraag wie het heeft gedaan, is nog open. Al wijzen er wel veel vingers naar de separatisten. Spannende vraag is in hoeverre de Russen daarbij betrokken zijn. Moskou wijst keer op keer naar Kiev. Inmiddels doen ook andere opvattingen de ronde. Daarbij wordt verhuld of openlijk gewezen naar Amerika. Dat zou Kiev de handen boven het hoofd houden. De VS houdt volgens deze opvatting bewijsmateriaal verkregen door satellietfotoís achter de hand waaruit blijkt dat OekraÔne de hand in de aanslag heeft gehad. Nog verder gaat de theorie dat Amerika zelf de kwade genius is. Door de schuld van deze aanslag in de schoenen van Rusland te schuiven zou het reden vinden om harde economische maatregelen tegen Poetin te nemen. Iets dergelijks zou de Amerikaanse legerleiding in 1962 hebben uitgehaald om Cuba klem te zetten.
Dergelijke theorieŽn doen bij grote crises keer op keer de ronde. Zo werd bij de moord op Pim Fortuyn beweerd dat deze politicus uit de weg was geruimd door de inlichtingendiensten. Rond de Bijlmerramp ging het verhaal van de Ēmannen in de witte pakkenĒ. Dat zouden agenten van de IsraŽlische geheime dienst Mossad zijn geweest. En al spoedig na de aanslagen van 11 september werd gesuggereerd dat de Amerikaanse regering zelf de terreurdaden had georganiseerd.
Dergelijke complottheorieŽn zijn voer voor mensen die geloven in geheime samenzweringen. Steeds weer houden ze gemoederen bezig. Met alle onrust en onduidelijkheid van dien.
Het is zeker waar dat mensen tot veel in staat zijn. Er zijn kwade geniussen die met slechte bedoelingen onder een dekmantel groot kwaad aan kunnen richten. Maar dit kwaad moet wel bewezen worden. Voor alle bovengenoemde theorieŽn is tot op heden nog geen spoor van bewijs gevonden. Probleem is dat in het internettijdperk mensen en organisaties met een schijn van wetenschappelijkheid dergelijke theorieŽn kunnen verbreiden. Vaak wekken ze de indruk gedegen onderzoek te doen. Maar wie verder kijkt, komt er meestal snel achter dat hun stellingnames en vooronderstellingen niet deugen. Wat te denken van een bureau als Global Research uit Canada dat twee dagen voor de aanslagen van 11 september werd opgericht en al spoedig tot de conclusie kwam dat de VS zelf schuldig waren? Dat is toch niet geloofwaardig.
Intussen zorgen ze met de verspreiding van informatie voor veel onrust. In het belang van wie? In ieder geval niet van nabestaanden die bij alle verdriet nog verder de onzekerheid in worden gejaagd. En het is in hun belang het feitenonderzoek af te wachten.

COMMENTAAR
Inderdaad is het waar dat het rampenonderzoek niet gediend is met complottheoriŽn, maar waar het wel mee gediend is, is met waarheidsvinding. Het RD legt helaas zijn oor alleen te luister bij wat het van het ANP te horen krijgt. Men neemt niet eens de moeite om kritische vragen te stellen. Op voorhand wordt alles wat Rusland aandraagt verdacht gemaakt, en president Poetin wordt gedemoniseerd.

Een van de nabestaanden, aanwezig bij de nabestaandenbijeenkomst op Schiphol, heeft laten weten dat een woordvoerder van Malaysian Airlines bij een eerste bijeenkomst van de nabestaanden in een hotel bij Schiphol had verteld dat er een Ďdistress callí was geweest van een van de piloten, met een verkeerstoren in OekraÔne. Het toestel was toen in een Ďsnelle dalingí geraakt. Het RD zwijgt hierover.

De brokstukken tonen aan dat het vliegtuig is getroffen door een projectiel. Het RD blijft dan netjes de lezing volgen van Amerika, de EU en de onwettige OekraÔense regering (want de regering die er zat is door opstand omvergeworpen en vervangen door een pluimage van antisemieten, nazi-participanten en wat niet meer zij). Direct na de ramp wist Amerika al wie de schuldige was: de seperatisten en met name Rusland. Het zou gaan om het BUK-raketsysteem. Een video moest dat ondersteunen, waarop ook nog eens een raket ontbrak. Zie je wel, dat is de raket die gebruikt is om het vliegtuig neer te schieten.

Wat de Russen ook aantonen, het wordt niet geloofd. Die video was namelijk gemaakt in een gebied wat onder controle van Oekraine zelf stond, want dat wees het reklamebord en de straat wel uit die aangegeven werd op de video. En zeg nu zelf? Als iemand iets te verbergen heeft, dan gaat hij toch niet een BUK-systeem open en bloot vervoeren? Op zijn minst doe je het dan 's-nachts met een zeil eroverheen, of je zet het BUK-systeem in een normale vrachtwagen met citroensap aan de buitenkant. Ongelooflijk als men dat nog niet kan doorzien?

En dan is er de objectieve informatie van een Duitse piloot, Peter Haisenko, specialist op het gebied van luchtvaarttechnologie. Hij zegt het volgende: "Als je kijkt naar de cockpitfragmenten dan is het beeld schokkend. Er zijn duidelijk ingangs- en uitgangsgaten vast te stellen van kogels. Dit is geen speculatie, maar een analyse van heldere feiten. De cockpit toont duidelijke sporen van kogelgaten. Je kunt de ingangsgaten zien en een aantal uitgangsgaten. De randen van de kogelgaten zijn naar binnen omgebogen, deze zijn veel kleiner en hebben een ronde vorm en veroorzaakt door 30 mm kaliber. De uitgangsgaten zijn minder rond gevormd en de randen zijn naar buiten toe omgebogen. Verder is duidelijk zichtbaar dat de uitgangsgaten de dubbele laag aluminium hebben verscheurd en naar buiten hebben omgebogen. Dat wil zeggen dat splinters van het interieur van de cockpit door de gaten naar buiten zijn geblazen. De open klinknagels zijn ook naar buiten toe omgebogen. Er is slechts ťťn conclusie die je kunt trekken en dat is deze: Dit vliegtuig is niet geraakt door een raket. De schade aan het vliegtuig betreft ook alleen het gebied van de cockpit en de bovenkant van de vleugel zoals wij al eerder toonden. Ook deze stroom kogels was gericht op de cockpit".

Als de beelden op internet worden bekeken, en dat kan een leek al doen, dan zie je dat alleen de onderdelen van de cockpit doorzeefd zijn met gaten, zoals de piloot hierboven beschrijft. Alle andere onderdelen vertonen dat niet. Een BUK-raket is als een clusterbom. Als die vlak bij het vliegtuig ontploft dan zou het hele vliegtuig doorzeefd zijn met gaten. Dat is geenszins het geval. Het feit dat in de eerste bijeenkomst, waarbij de nabestaanden werden geinformeerd, gezegd is dat er nog contact met de piloten was en dat het vliegtuig in een snelle daling is geraakt ondersteunt dus de visie dat meer gedacht moet worden aan de visie dat het vliegtuig door iets anders is neergehaald. De visie van de Russen dat het door een ander vliegtuig moet zijn gebeurd is dan aannemelijk. Maar nee, het Westen en in hun kielzog alle reguliere media wijzen dit zowiezo van de hand, en blijven vasthouden aan de BUK-visie met Rusland als hoofdschuldige.

De OVSE heeft gezegd dat waarschijnlijk op grote schaal met de wrakstukken van de neergehaalde Boeing 777 is geknoeid. De cockpit zou zelfs in tweeŽn zijn gezaagd met motorzagen. Grote delen van de cockpit en de romp zijn weggehaald van de rampplek. Dat er gezaagd is klopt, want dat berust op feitenmateriaal. Waarom toch die cockpit? Vanwege al die kogelgaten? Dat ze er niet achter komen welk soort munitie is gebruikt en de link met een jachtvliegtuig en bewapening kan worden gelegd? Als het een BUK-raket is geweest dan hoef je de cockpit toch niet in stukken te zagen en delen te verbergen? Ja, maar de seperatisten hebben toch geen vliegtuigen? Misschien hebben ze er wel belang bij dat helemaal niemand achter de waarheid komt. Het gaat er mij om dat te gemakkelijk wordt geloofd dat het een BUK-raket van de seperatisten is geweest. Het feit dat de druk in het vliegtuig ineens wegviel kan ook andere oorzaken dan een BUK-raket hebben, bijvoorbeeld neerschieten door een ander vliegtuig. Misschien heeft de OekraÔne wel luchtmachtpiloten die sympanthiseren met de seperatisten. Wie zal het zeggen?

Het RD wuift verder de gedachte van de hand dat Amerika als kwade genius kan worden beschouwd in deze zaak. Op voorhand wordt Amerika geloofd en Obama, die ze christen noemen, de hand boven het hoofd gehouden. De EU heeft jarenlang met de lepel zitten roeren in de achtertuin van Rusland, in dit geval in de OekraÔne. Ze hebben de revolutie, die ontketend is in de OekraÔne, ondersteund en aangezwengeld en hebben het huidige regime omarmd. Uiteindelijk wil men de OekraÔne in de EU opnemen en wellicht in de NAVO. Daarnaast moet niet vergeten worden dat ook in de OekraÔne er een geschiedenis is met bevolkingsgroepen, vergelijkbaar met het vroegere JoegoslaviŽ. Toen Tito overleden was is JoegoslaviŽ uit elkaar gevallen en zijn we getuige geweest van een bloedige oorlog op de Balkan. Ook nu roert de EU in een gebied, vergelijkbaar met JoegoslaviŽ. Men leert niet van de geschiedenis. Hoe druk maakte Amerika zich destijds niet om Cuba, toen de Russen daar raketten wilden plaatsen? Het liep bijna op een wereldoorlog uit. En nu doet de EU hetzelfde in de achtertuin van Rusland en dan vinden ze het vreemd als Rusland zich ermee bemoeit? Leert Gods Woord om overheden omver te werpen? Het RD, de SGP ondersteunen echter zulk soort tactieken in Irak, LibiŽ en nu ook de OekraÔne.

Een groot gedeelte van de OekraÔne (hoofdzakelijk het oosten en de Krim) willen helemaal niet bij de EU, maar op Rusland georienteerd blijven als Russisch sprekende bevolkingsgroep. En een in het zadel geholpen regime in Kiev wil juist de andere kant op, richting de EU. Het RD houdt niet alleen de EU de handen boven het hoofd, maar ook Amerika. Eerst riepen de Amerikanen direct dat ze wisten wie en hoe het vliegtuig was neergehaald, en nu doen ze alweer stapjes terug en noemen het een vergissing van de seperatisten. Als het een vergissing was, waarom moet Rusland dan met keiharde sancties worden aangepakt? Waarom dan ook op dat vlak niet terugkeren van het ingeslagen pad? Trouwens de sancties zorgen alleen maar voor escalatie van het conflict en niet voor de-escalatie wat iedereen wil, of wil men het bewust niet?
Amerika drijft niet veel handel met Rusland, maar veel EU-landen wel. Die schieten zichzelf dus ook in de voet. Als Amerika al de mogelijkheid van een vergissing oppert, waarom dan toch keihard die sancties blijven opleggen? Hier klopt echt iets niet!

De EU en Amerika willen dus wel keihard Rusland aanpakken wat zich niet wil schikken in de Nieuwe Wereld Orde (NWO) waar al die Bilderberger bijeenkomsten in het geheim worden gehouden. De enige die daar wel eens vragen over in de kamer heeft gesteld is SP-er Van Bommel. Maar meer niet. Van oud-koningin Beatrix tot politici en de bedrijfselite zijn ze van de partij op deze geheimzinnige bijeenkomsten. En het RD? Die stopt gewoon als een struisvogel de kop in het zand. Trouwens, wat wil de EU nu eigenlijk Rusland leren? Ze willen de homo-emancipatie het liefst opdringen aan Rusland, iets waar de Russen van gruwen. Nederland gaat voorop in de zonde van homofilie, met als toppunt de jaarlijkse canal parade in Amsterdam. Amerika heeft toegegeven enorm gemarteld te hebben na 9/11. Allemaal onder het mom van de strijd tegen het terrorisme. Amerika heeft enorme aantallen drone-missies met veel burgerslachtoffers tot gevolg. Maakt de EU en Nederland zich daar dan ook zo druk over, dat het per direct sancties tegen Amerika gaat afkondigen? Wat is het een enorme schijnheilige bende. De ChristenUnie oppert de gedachte om het WK-voetbal van 2018 niet te houden in Rusland. Alsof het hiervan afhankelijk is of een WK-voetbal wel of niet legitiem is. Een waar Christen dient Łberhaupt tegen dit soort evenementen te zijn.

En dan minister Timmermans, die door heel Nederland een 8 als rapportcijfer krijgt voor zijn optreden inzake de crash van MH17. Timmermans zei in de kamer met emotie in zijn stem: "Wat zijn we toch een ongelooflijk goed land". Een ongelooflijk goed land? Een land wat per jaar 30.000 ongeboren levens vermoord in de moederschoot! En dat noemt hij ongelooflijk goed? Een land wat de homovlag hoog in top heist, net als de burgemeester in Amsterdam. Dat noemt men ongelooflijk goed? Het recht moet zijn loop hebben volgens Timmermans. Het is echter een grote joke. Timmermans rept daarnaast met geen woord over de directie van Malaysian Airlines. Iedereen wist namelijk dat het een oorlogsgebied was boven de OekraÔne. Diverse vliegtuigen zijn al van redelijk grote hoogte neergeschoten. Waarom ga je dan over dat gebied heenvliegen? Waarom niet om de OekraÔne heen? Als het gaat over het recht moet zijn loop hebben, dan kan de vliegtuigmaatschappij niet vrijuit gaan. Trouwens, waarom had het vliegtuig een afwijkende route gevolgd, notabene over het gebied van de seperatisten heen, die het normaliter niet volgde?

En dan nog wat. Een columnist (Rochus van der Weg) schreef: "Op 3 juli 1988 werd een Iraanse Airbus 300 door de Amerikanen uit de lucht geschoten. Foutje. De Amerikanen werden er nauwelijks op aangesproken. Wie herinnert zich nog 3 juli 1988? Op deze dag werd een Airbus 300 van Iran Air door de Amerikanen uit de lucht geschoten. Het vliegtuig was op weg van Teheran naar Dubai boven de Perzische Golf toen het werd neergehaald door zognaamde Ďsurface to Airí raketten afkomstig van de Amerikaanse kruiser USS Vincennes. Bij dit noodlottige ongeval kwamen alle 290 inzittenden om. Het passagiersvliegtuig werd door de Amerikanen ten onrechte aangezien voor een militair vliegtuig dat een aanval uitvoerde. Uit de Ďrules of engagementí bij de Amerikaanse marine blijkt dat, als aan bepaalde voorwaarden is voldaan, militair ingrijpen gerechtvaardigd is. Generaal majoor b.d. en lid van de eerste Kamer Frank van Kappen legde dit onlangs in een uitzending van het televisie programma ĎNieuwsuurí nog haarfijn uit. Het neerhalen van de Iraanse Airbus is volgens de eigen Amerikaanse normen kennelijk niet of nauwelijks verwijtbaar. Dit ongeval vond plaats in het laatste regeringsjaar van de Amerikaanse president Ronald Reagan. In de Westerse wereld is dit ongeval snel in de vergetelheid geraakt. President Reagan wordt sindsdien nooit meer in verband gebracht met deze fatale inschattingsfout van de Amerikaanse marine. De overeenkomsten van de aanval van de Amerikanen met die op de MH17 in OekraÔne zijn opmerkelijk...
Bij het treffen van zware sancties, die zowel de Europese als de Russische bevolking hard zullen treffen en een herleving van de Koude Oorlog dichterbij brengen, lijkt het me goed om na te gaan of we in onze emotie niet meten met twee maten. Hypocrisie is een slechte raadgever."

Amerika heeft het Westen en Nederland onder valse voorwendsels de Irak-oorlog ingerommeld. Zijn we daar zo kwaad over geworden dat we sancties tegen Amerika hebben ingesteld? We zien de gevolgen van die Irak-oorlog tot de dag van vandaag met de opkomst van IS(IS) die al een enorm gebied zo groot als Oostenrijk onder controle heeft. Onlangs ook een enorme stuwdam bij Mosul in bezit gekregen. Christenen kunnen kiezen: of bekeren tot de Islam of de doodstraf. In veel andere landen waar Amerika en de EU regeringen hebben omvergeworpen is het al niet veel beter. Denk aan LibiŽ. De Amerikanen hebben in JordaniŽ massa's strijders opgeleid om te vechten tegen de Syrische president, Assad, en wat is het gevolg? Ze zitten nu in IS(IS). Ze hebben dus indirect IS(IS) aan de macht geholpen. Het Westen fietst ook in SyriŽ een scheve schaats.

Als het gaat om IsraŽl wat de afgelopen maand Gaza is binnengevallen, dan zijn we in rep en roer. De Hamasleider werd onlangs door CNN geinterviewd en gaf onomwonden aan dat het doel Jeruzalem is en dat IsraŽl als Joodse natie niet wordt erkend. Het is een vriendelijk uitziende grijzige man met nette baard, maar daarachter schuilt de haat tegen IsraŽl en de God van IsraŽl. Hoeveel duizenden rakketen zijn er al niet afgevuurd op IsraŽl. We zullen maar zo'n relatie met Duitsland hebben wat dagelijks raketten op Nederland afvuurt. We hebben echt geen enkel benul in ons lage landje wat daar wordt doorgemaakt. Hamas probeert een tweede front te openen door Hezbollah in Libanone en IS(IS) erbij te betrekken. We zien ook dat vele arabische landen zich stil houden. Ook JordaniŽ houdt zicht stil, terwijl dat land bij uitstek het land is waar de Palestijnen thuishoren. De Palestijnse staat is er dus al lang. We spreken schande van de aanvallen op scholen waar burgerslachtoffers vallen, en dat is zeer schokkend, daar doen we op zich niets van af. Echter Hamas gebruikt dit soort gebouwen als opslagcentrum voor raketten en lanceerinstallaties. Hamas gebruikt de eigen mensen als menselijk schild. Dat is de keiharde waarheid.

Tot slot. De berichtgeving van het RD is uiterst dubieus en het RD is ook blind voor de waarheidsvinding. Het beproeven van de geesten of ze uit God zijn heeft ook betrekking op dit soort zaken die vandaag de dag plaatsvinden. Het RD commentaar torpedeert bovengenoemde constateringen tot complottheoriŽn waarvan, volgens hen, tot op heden nog geen spoor van bewijs is gevonden. Dat is echt het verdraaien van feiten die openbaar zijn. Ze geloven wel op voorhand Amerika als die na de aanslag met de beschuldigende vinger naar Rusland wijst. Dan hoeft het ineens niet bewezen te worden. Het RD commentaar gaat verder en stelt dat veel organisaties een schijn van wetenschappelijkheid aan de dag leggen met het het verspreiden van dergelijke theorieŽn en dat ze voor veel onrust zorgen wat geen belang dient, ook niet van de nabestaanden. Het refrein is inmiddels wel bekend. Het volk moet rustig gehouden worden. O wee, als ze eens een ander geluid zouden horen wat afwijkt van de belangen van Amerika en de EU? Ook het RD aanbidt de EU met een gebouw in Straatsburg wat de toren van Babel voorstelt en met de vrouw op het beest als beeld voor het gebouw. Als dan nog de ogen niet opengaan dan zijn we betoverd door de tijdgeest en geldt duidelijk wat staat geschreven over de afval in de laatste tijden in 1 TimotheŁs 1:1-2. Dan is ons geweten niet alleen toegeschroeid aangaande de zaken van eeuwigheidsbelang maar ook aangaande het tijdelijk belang.

Nederland leunt op de gebroken rietstaf van de EU en Amerika. De RD is een spreekbuis geworden van de NWO doctrine en weigert om aan objectieve waarheidsvinding te doen, en is een grote kopieerkrant die klakkeloos alles voor zoete koek slikt en publiceert. Van ons volk geldt dat we met olie tot de koning trekken en dat we onze welriekende zalven vermenigvuldigen, en dat we gezanten ver weg zenden en ons tot de hel toe vernederen (Jesaja 57:9). We zeggen tot Obama: "Ik ben uw knecht en uw zoon (2 Koningen 16:7)".

M.G. van der Hoeven