Dashboard coronavirus rijksoverheid: coronamaatregelen kunnen per direct gestopt worden.

De rijksoverheid heeft sinds kort een dashboard over het coronavirus in ons land. Ze vermelden over dit initiatief het volgende:

Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Met deze informatie kunnen eerder signalen van een toename van de verspreiding van het virus worden opgepikt. We moeten voorkomen dat het virus weer om zich heen grijpt. Het aantal IC-en ziekenhuisopnames geven in de kern de ultieme waarschuwing. Maar eerder al komen de signalen door via de testuitslagen die vertaald worden naar het aantal positief geteste personen per 100.000 inwoners. Daarnaast zijn er ondersteunende indicatoren die de epidemie beschrijven en andersoortige signalen oppikken. Om naar het dashboard te gaan klikt u op de grafiek.

Even een opsomming met de stand van zaken op maandag 17 augustus 2020:

Intensive care-opnames per dag: 3 de afgelopen 3 dagen.
Aantal ziekenhuisopnames per dag: 6 over de afgelopen 3 dagen.
Aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners per dag: 2,8.
Een berekening van hoeveel mensen met COVID-19 per 100.000 inwoners besmettelijk zijn voor anderen: 186,4.
Aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon: 1,3.
Aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners per dag: 2,8.
Aantal door de huisarts geregistreerde verdenkingen van COVID-19, per 100.000 inwoners, per week: 1.287.
Aantal positief geteste bewoners in verpleeghuizen per dag: 2.
Aantal nieuwe locaties waarbij tenminste één bewoner positief getest is, per dag: 0.
Aantal overleden bewoners in verpleeghuizen met een vastgestelde COVID-19-besmetting per dag: 0.

Hieronder een tweetal grafieken met het aantal besmettingen (cases) en het aantal sterfgevallen (deaths). Ook al stijgt het aantal gemeten besmettingen door testen (voor wat die waard zijn), het aantal doden neemt niet toe.

Corona_cases_and_deaths_NL

Bij het coronavirus gaat het erom dat de risicogroepen worden beschermd. Dat zijn dus hoofdzakelijk de ouderen in verpleeghuizen. Het aantal besmettingen onder jongeren wat oploopt zegt dus helemaal niets. Ik heb het al zo vaak gezegd, het gaat om de gevolgen van de besmettingen en niet om de besmettingen an sich. De rood gearceerde teksten zijn belangrijk. Deze rode cijfers rechtvaardigen in het geheel geen maatregelen tegen het coronavirus. De overheid dient ervoor te zorgen dat in de verpleeghuizen de ventilatie goed op orde is (geen recirculatielucht meer gebruiken). Bij de andere gebouwen als kantoren, scholen is het niet nodig om daar nu alle aandacht aan te geven. Bij de meeste kantoren en moderne schoolgebouwen wordt al op luchtkwaliteit geregeld doormiddel van een gebouwbeheerstysteem. Vanzelf zijn de ziekenhuizen ook al voorzien van goede luchttechnische installaties. Maurice de Hond (klik hier) heeft baanbrekend onderzoek verricht naar aerosolen (via de lucht verplaatsen van het coronavirus). Alleen slaat hij door met zijn pleidooi om alle gebouwen hiervoor aan te passen. Alleen de gebouwen die risicogroepen bevatten dienen aangepast te worden. Dus nogmaals, de cijfers rechtvaardigen geen maatregelen meer tegen het coronavirus. Er zijn echter geen sterfgevallen meer die ze kunnen presenteren, dus gaan ze maar over op de aantallen besmettingen. Die aantallen zijn heel erg laag als je kijkt naar de bevolkingsomvang van 17,3 miljoen mensen. Ze blijven bij de overheid en in de media maar angst en paniek zaaien, nu dus met het aantal besmettingen. Inmiddels daalt dit aantal weer zoals u in de grafiekjes kunt bekijken. Laat u dus niet gek maken door de overheid, de media en het RIVM!

Rutte_Dissel

M.G. van der Hoeven

17 augustus 2020

Ga naar home pagina "Het gekrookte riet"