Complotartikel 'Christen en complottheorie' van ds. W.A. Zondag (GG)

In de Main Stream Media krant met christelijk sausje, ofwel het RD, stond deze week een artikel van ds. W.A. Zondag (GG) met als titel 'Christen en complottheorie' (klik hier). Het stond in de rubriek 'Weerwoord'. Dat klopt helemaal want het artikel is een verweer tegen het woord, en danwel een verweer tegen de waarheid en tegen hťt Woord. We volgen het artikel in dit artikel. De alinea's van het complotartikel van ds. Zondag zijn gearceerd.

Ds WA Zondag

Een vader vertelde mij dat zijn kinderen ervan overtuigd zijn dat gangbare complottheorieŽn over het coronavirus 'waar' zijn. "Bent u het met mij eens dat wij als christenen ons hiermee niet moeten inlaten?" vroeg hij bezorgd.

Volgens een complottheorie wordt er door de 'grote spelers' - met name de overheid, de wetenschap en de media - iets verzwegen. Hoe groter de ramp, hoe omvangrijker het complot is. Zulke theorieŽn deden zich voor ten aanzien van de moord op president Kennedy in 1963, de maanlanding in 1969, de aanslagen op 9/11. En nu zijn ze er ook, in diverse varianten, over het coronavirus.

Laat ik twee theorieŽn noemen. De eerste is dat Chinezen het virus zouden hebben gestolen uit het Canadese Nationaal Microbiologisch Laboratorium en hebben meegenomen naar het Wuhan Instituut voor Virologie. Daar zou het virus zijn 'ontsnapt' en op de nabij gelegen Huanan-vismarkt zijn terechtgekomen. De Chinese overheid wilde de eigen bevolking besmetten om overbevolking tegen te gaan. Een variant hierop is dat China een oorlog met biologische wapens tegen de VS wilde beginnen (of andersom). Een derde variant van de theorie wijst naar de farmaceutische industrie, die gebaat is bij virussen om lucratieve patenten op vaccins te krijgen.

We laten eens de ontdekker van het HIV-virus aan het woord, een Franse nobelprijswinnaar. Toch niet de eerste de beste zou je zeggen:

"Het coronavirus kent geen natuurlijke oorsprong, maar werd ontwikkeld in een Chinees laboratorium." Het is een complottheorie die al langer wordt geopperd, maar nu komt het ook uit de mond van Luc Montagnier, de Franse viroloog die in 1983 hiv ontdekte en daar later de Nobelprijs voor won.

Montagnier, erom bekend dat hij de polemiek niet schuwt, deed de uitspraak op de Franse zender CNews en kwam er later op de site Pourqoui Docteur nog eens op terug. Volgens hem is het virus wel degelijk ontsnapt uit een laboratorium in Wuhan. "De officiŽle theorie, dat het virus zijn oorsprong zou kennen op een vismarkt in de Chinese stad, is een mooi verhaaltje", verklaarde hij onder meer.

"Samen met mijn collega, biowiskundige Jean-Claude Perez, heb ik het genoom (de genetische samenstelling) van dit virus geanalyseerd", aldus Montagnier. "Het bevat fragmenten van het hiv-virus die onmogelijk van een patiŽnt afkomstig zijn. Je kan hiv alleen inbrengen in een genoom met de hulp van moleculaire instrumenten. Zeer precies werk dat enkel kan worden uitgevoerd in een beveiligd laboratorium."

Volgens Montagnier werd dat gedaan in een lab in Wuhan. "Ze probeerden er een vaccin tegen aids te ontwikkelen en vervolgens werd een virus ontwikkeld", zei hij. "Dat is dan per ongeluk uit het laboratorium ontsnapt. Het betreffende lab is sinds 2000 ook gespecialiseerd in coronavirussen, ze hebben veel expertise op dat vlak."

Dat het virus in een lab werd gefabriceerd, heeft volgens de beroemde viroloog ook een positieve kant. "De natuur accepteert geen moleculair gepruts, dit virus zal dus weer worden geŽlimineerd door de natuur.

Bronlink: (klik hier).

Ds. Zondag noemt een heleboel theorieŽn maar laat onbenoemd dat er wel degelijk een rol is weggelegd voor het laboratorium zoals de Franse viroloog aangeeft. Dat heeft niets met een complottheorie te maken. Alles wat ingaat tegen hetgeen de overheid ons voorschoteld wordt afgedaan als complottheorie. Het lijkt wel het Sovjet-tijdperk.

Een andere complottheorie wijst naar de miljardair Bill Gates, de oprichter van Microsoft. Op sociale media zijn berichten verspreid met als inhoud dat hij achter de pandemie zou zitten. Ook beweert men dat hij door middel van vaccinaties bij miljarden 1/2 mensen microchips wil aanbrengen, zodat zij kunnen worden gevolgd. Uit een peiling van Yahoo News/YouGov zou blijken dat maar liefst 28 procent van de ondervraagden gelooft in deze theorie. Gates heeft gereageerd op de beschuldigen. Tegen een journalist van CNN antwoordde hij: "Ik hoop dat wij het voordeel van de twijfel zullen krijgen. En dat dit samenzweringsgedoe uiteindelijk zal ophouden. Ik ben verbijsterd over de aantallen waar het hier om gaat. En het betreft zeker niet alleen mensen die er aparte ideeŽn op na houden. Mensen willen in deze pandemie weten wie de slechterik is." Gates wijst nog op het werk van de door hem en zijn vrouw opgerichte filantropische stichting die miljarden heeft gestoken in de verbetering van de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden en ook veel geld heeft uitgetrokken voor het bestrijden van de coronacrisis. Het is toch in het geheel niet geloofwaardig dat een filantroop tegelijk de kwade genius achter het virus zou zijn.

Het is werkelijk ontluisterend hoe respectabele mensen worden weggezet als bedenkers van een massamoord door middel van een pandemie. En dat zelfs de president van de VS, zonder bewijs, aan een complottheorie voeding geeft, tart elke verbazing.

Wil ds. Zondag even melden waar hij dit vandaan haalt, dat Trump zonder bewijs een complottheorie voedt?

Ds. Zondag noemt Bill Gates een respectabel mens en heeft het over zijn filantropische stichting die goed werk verricht voor de verbetering van de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Het zou niet geloofwaardig zijn als hij als filantroop de kwade genius achter het virus zou zijn. Het blijkt maar weer dat ds. Zondag slecht is geÔnformeerd, en dat zal komen omdat deze dominee alleen het Reformatorisch Dagblad leest en dat kennelijk allemaal voor de waarheid houdt. Hoe naÔef kun je zijn? Of Bill Gates de kwade genius achter het virus is laten we maar achterwege. Feit is wel dat hij het coronavirus misbruikt voor zijn pleidooi om de hele wereldbevolking te vaccineren. En dat tegen een mutatievirus (wat dus totaal geen zin heeft, want dan loop je altijd achter de feiten aan). Hetzelfde geldt voor het griepvirus. Maar kennelijk is ds. Zondag een warm pleitbezorger van vaccinaties.

In 2010 heeft Gates 10 miljard dollar toegezegd aan de WHO en gezegd: "We moeten de komende tien jaar het decennium van vaccins maken". Een maand later zei Gates in een Ted Talk dat nieuwe vaccins "de bevolking konden verminderen". In 2014 beschuldigde de Kenya's Catholic Doctors Association de WHO van het chemisch steriliseren van miljoenen onwillige Keniaanse vrouwen met een "tetanus" vaccinatiecampagne. Onafhankelijke laboratoria vonden een steriliserende oplossing in elk getest vaccin. Na het ontkennen van de beschuldigingen, gaf de WHO eindelijk toe dat ze de steriliserende vaccins al meer dan tien jaar aan het ontwikkelen was. Vergelijkbare beschuldigingen kwamen uit Tanzania, Nicaragua, Mexico en de Filippijnen.

Hoezo, een respectabele filantroop?

Enkele andere voorbeelden. In 2014 werd een experimenteel vaccin getest op 23.000 meisjes in India. 1.000 ondervonden ernstige schade, waaronder auto-immuun ziektes en onvruchtbaarheid. Zeven meisjes stierven. In 2010 financierde Gates een experimenteel malaria vaccin in Afrika, waardoor 151 kinderen overleden. Van de 5.049 geteste kinderen kregen 1.048 ernstige bijwerkingen zoals verlamming, epileptische aanvallen, en stuiptrekkingen. In Zuid Afrika werden duizenden kinderen tegen hun wil gevaccineerd. Honderden raakten verlamd! Zuid Afrikaanse kranten schreven: 'We zijn proefkonijnen voor medicijn-fabrikanten.' In 2014 beweerde Gates een veilig vaccin te hebben tegen tetanus. In werkelijkheid was het een gif dat vrouwen onvruchtbaar maakt.

Bill Gates roept dat vaccinaties nodig zijn om de bevolkingsgroei te remmen. Population control noemt hij dat. Dat blijkt wel uit bovengenoemde voorbeelden. Met vaccinaties wordt het natuurlijke immuunsysteem van de mens uitgeschakeld en totaal afhankelijk gemaakt van vaccinaties. Daarnaast bevatten vaccins menselijke onderdelen zoals de cellijnen PER.C6, HEK-293, WI-38, MRC-5.

Bill Gates

In Amerika bestaat de Planned Parenthood organisatie, die volgens hun zeggen 'hulp' geeft aan vrouwen. De organisatie bestaat al meer dan honderd jaar en heeft William Henry Gates als directeur gehad. W.H. Gates is de vader van de bekende Bill Gates. Zij zeggen zich in te zetten voor goede gezondheidszorg voor vrouwen en hebben 159 filialen en 600 klinieken in de USA. Er wordt samengewerkt met 12 landen. Planned Parenthood is een pleitbezorger van abortus. Ze zijn recent in opspraak gekomen vanwege de handel in organen van geaborteerde babies. The Bill & Melinda Gates Foundation ondersteunen Planned Parenthood met giften. De Nederlandse Stichting Rutgers is lid van de International Planned Parenthood Federation (IPPF). Er is een schokkend relaas van de getuigenissen van Planned Parenthood officials. De hele geaborteerde baby is in tact als deze in het laboratorium wordt ontleed, zegt Perrin Larton. In de video is zelfs een levende baby in de vruchtzak te zien die in zijn geheel is geaborteerd.

Bill Gates verklaarde onlangs op Reddit dat "digitale certificaten" zullen worden gebruikt om te identificeren wie het aanstaande COVID-19-vaccin heeft ontvangen. En deze certificaten zullen ook worden gebruikt om te identificeren wie er wel of niet zaken kan doen. Hier is hoe dit plan al wordt ondersteund door een enorme organisatie genaamd ID2020. Bill Gates loopt al jaren voorop in het onderzoek naar wereldwijde pandemieŽn en massale vaccinatiecampagnes. In het afgelopen decennium heeft Gates meerdere malen verklaard dat de wereld niet klaar was voor een wereldwijde pandemie. In oktober 2019 (slechts enkele maanden voor de verschijning van COVID-19) organiseerde de 'Bill en Melinda Gates Foundation' (in samenwerking met het World Economic Forum) Event 201, een 3,5 uur durende ter tafel gebrachte simulatie van een wereldwijde pandemie. Vreemd genoeg ging deze simulatie over een nieuw coronavirus dat miljoenen mensen zou doden. Zo'n acht weken later werd er in China een nieuw coronavirus ontdekt. Dit leidde ertoe dat sommige mensen zich afvroegen of deze oefening daadwerkelijk de verspreiding van COVID-19 voorspelde. In antwoord op deze vragen werd een verklaring op de website van Event 201 geplaatst.

Wat betreft Covid-19 heeft Bill Gates de uitspraak gedaan: "Alleen de mensen die alle vaccins hebben, zullen nog vrij kunnen bewegen." Hij zegt dat er alleen een terugkeer naar de situatie voor Covid-19 is als men alle vaccins heeft gehad. U ziet waar Covid-19 wordt gebruikt. Ds. Zondag is gewoon een struisvogel die zijn kop in het zand steekt en met een nietszeggend artikel zijn zegje denkt te kunnen doen.

Resumť. Bill Gates mag zich voordoen als die ruimhartige filantroop die zijn vele miljarden zo goed besteed ten behoeve van de mensheid. De werkelijkheid is wel even anders. Het is een globalist die de wereld naar zijn hand wil zetten, samen met anderen als Soros, het World Economic Forum, de VN, de WHO en zijn stichting. Hij is ook een pleitbezorger van het duivelse programma ID2020. Hij is pro abortus, pro vaccinaties, pro vaccinatiectertificaten, pro bevolkingsvermindering. En ds. Zondag deze man maar ophemelen als filantroop met goede werken. Bizar gewoon.

Zie verder de volgende artikelen met diverse bronlinken:

http://www.hetgekrookteriet.com/Diverse_artikelen/Bill_Gates.html

http://www.hetgekrookteriet.com/Diverse_artikelen/Digitaal_Certificaat.html

http://www.hetgekrookteriet.com/Diverse_artikelen/Stopworldcontrol.html

http://www.hetgekrookteriet.com/Diverse_artikelen/Corona_5.html

U kunt nog meer artikelen vinden op de website. Verdiep u vooral ook in artikelen en video's die te vinden zijn in de rubriek 'MEDIA' op deze website, bijvoorbeeld bij 'Cafť Weltschmerz' of 'Een oorlog reeds verloren'.

Hoe moet de houding van een christen ten aanzien van een complottheorie zijn? Lees de Heidelberger Catechismus. Uit het negende gebod vloeit voort "dat ik tegen niemand valse getuigenis geve, niemand zijn woorden verdraaie, geen achterklapper of lasteraar zij, niemand lichtelijk en onverhoord oordele of helpe veroordelen" (HC 43). Alles wat leugenachtig is, moet worden aangemerkt als de eigen werken van de duivel. Daarom wordt satan de "leugenaar van den beginne" genoemd. Hij was het die de eerste mensen met zijn leugens over Gods waarheid heeft verleid. Zů is zijn werk, zů is zijn persoon. Zoals Christus en de waarheid ťťn zijn, zo zijn de duivel en de leugen ťťn. Het verspreiden van dergelijk nepnieuws hoort ůůk bij de komst van de antichrist. Christenen moeten zich daarom verre houden van deze ongefundeerde theorieŽn. Oudvader Smytegelt houdt het ons indringend voor: "Bedenk elke dag wat gij gesproken hebt, als gij in gezelschappen geweest zijt. Denk dan: wat heb ik daar gedaan? Wapent u met Gods alwetendheid, met Gods alomtegenwoordigheid. Zeg gedurig: ach Heere, laat de redenen mijns monds, en de overlegging mijns harten, U toch welbehagelijk zijn" (Psalm 19:12).

Hoe moet de houding van een Christen zijn ten opzichte van het gebazel van ds. Zondag? Met het zwaard des Geestes ontleden! Deze dominee is een schoolvoorbeeld van iemand die niets onderzoekt en alles voor zoete koek slikt wat hem door het RD wordt voorgeschoteld. Ook zal hij wel heel veel vertrouwen in de SGP hebben. Ds. Zondag misbruikt nog Gods Woord en de Heidelberger Catechismus om de duivelse plannen van Bill Gates als goede werken uit te schilderen. Hij verspreidt zelf nepnieuws met zijn artikel door de lezers zand in de ogen te strooien. Het is ook een dominee die de on-Bijbelse maatregelen van de overheid voluit zal steunen. Je handen kapot wassen volgens Grapperhaus, pas weer terug naar normaal als er een vaccin is, gezonde mensen opsluiten, een anderhalvemetersamenleving creŽren, continue angst en verwarring zaaien, ouderen in eenzaamheid laten sterven door bezoek te weigeren, als er geen doden te melden zijn een enorm probleem maken van COVID-19 besmettingen onder jongeren, gevangenisstraffen en torenhoge boetes uitdelen als je je niet aan de anderhalvemeter houdt, dictatoriale macht creŽren die onbeperkt verlengd kan worden via een spoedwet. Ds. Zondag zou moeten weten dat alleen bij mensen die een geconstateerde besmettelijke ziekte hadden, zoals melaatsheid, quarantaine werd toegepast. De economie werd er niet voor platgelegd. Dat is de Bijbelse lijn en die ontbreekt in het betoog van ds. Zondag geheel. Ik ga er verder niet op in. Op mijn website zijn er genoeg artikelen over te lezen. Het artikel van ds. Zondag vloekt dus met zijn laatste alinea.

Wat ds. Zondag verder niet beseft is dat er een complot gaande is tegen Trump. Wat zei Soros in 2018 op het World Economic Forum in Davos? Het volgend: "I consider the Trump administration as a danger the world. That will disappear in 2020!" Alles wordt uit de kast getrokken om Trump uit het Witte Huis te krijgen. Een globalistische aanval dus. Dr. Fauci zei het ook al in 2017 dat de Trump administration in zijn regeerperiode een verrassingsuitbraak zou meemaken: There will be a surprise outbreak.

Fauci announced in 2017 a surprise outbreak

De democraten in de VS doen sinds dat Trump aan de macht is niets anders om hem zwart te maken met zogenaamde complottheorieŽn als dat Trump door de Russen is geholpen. Er zijn meer valse beschuldigingen door de democraten geuit, die allemaal onbewezen zijn gebleken. Ook China, Europa, de WHO, de VN zien niets liever dat Trump van het toneel verdwijnt. Trump heeft die globalistische plannejtes echter door en trekt niet voor niets de stekker uit de WHO en is kritisch op de VN. Ds. Zondag zal wel nooit van Agenda 21 gehoord hebben. Trump wordt ook gehaat om zijn pro-life beleid en zijn pro-IsraŽl visie. Laat ds. Zondag dit eens noemen in plaats van valselijk suggeren dat Trump complottheorieŽn voedt.

Onze premier Rutte laat zich informeren door gekochte incompetente "deskundigen". Gekocht door het WHO, in handen van onder andere Bill Gates (over belangenverstrengeling gesproken!), Trump heeft wijselijk zijn steun opgezegd aan de corrupte WHO, maar Nederland moest snel even achterbaks 500 miljoen storten. Echte deskundigen worden in de hoek van nepnieuws gezet, terwijl we dagelijks volgestopt worden met smerige staatspropaganda door de Main Stream Media.

Hij mag HC 43 dus wel op zichzelf toepassen door de geesten niet te beproeven of ze uit God zijn. Zijn artikel is kenmerkend voor de huidige godgeleerdheid die als de stomme honden zijn die niet bassen kunnen, en die het sluimeren liefhebben. Ze weiden zichzelf en laten de kudde aan zichzelf over. Volgens dit soort leraars moet een ieder maar doen wat goed is in eigen oog (en dan vooral natuurlijk het RD voor waar houden) of een ieder zij in zijn gemoed ten volle verzekerd. Veel vrome worden spreken tot het volk en straks gewoon een injectienaald in je lijf laten steken zodat je dan weer naar de kerk mag om je op zondag onder het gehoor van ds. Zondag te begeven. Ze bidden in de GerGem ook al voor de komst van een vaccin. Geliefde medereizigers naar de nimmereindigende eeuwigheid. Laat je niet bedriegen door de huidige godgeleerdheid! Onderzoek de Schriften. Als u dat zou doen had u al kunnen weten dat de maatregelen van de regering HAAKS staan op Gods Woord, en dat geldt ook voor de anderhalvemeterkerk die bedacht is.

M.G. van der Hoeven

15 augustus 2020

Ga naar home pagina "Het gekrookte riet"