Het Westen laat geen kans onbenut om Rusland te demoniseren

Onlangs is het nieuws naar buiten gekomen van de aanslag op dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter in het Verenigd Koninkrijk. Zonder slag of stoot wordt de 'schuld' in de schoenen van het Kremlin geschoven. De Britten, de Amerikanen, maar ook Europese landen zoals Nederland scharen zich onvoorwaardelijk achter het Verenigd Koninkrijk, zonder dat ook maar één spoor van bewijs naar voren wordt gebracht. Men stelt dat het aannemelijk is dat de Russen hierachter zitten. We zijn het inmiddels wel gewend bij Westerse regeringen hoe ze een waarheid creeëren en er vervolgens naar gaan acteren. Denk maar eens aan de inval in Irak (2003) waarbij onder valse voorwendsels door de Amerikanen is gesuggereerd dat Saddam Hoessein massa vernietigingswapens zou bezitten (de Amerikanen bezitten ze zelf overigens wel), of wat te denken van het omverwerpen van het regime van Khadaffi in 2011 met complete anarchie tot gevolg. Nu zegt de Nederlandse regering dat de problemen met de vluchtelingen vooral komt door het instabiele Libië. Hoe komt dat? Wat is de oorzaak daarvan? Omdat we ons onwettig vergrepen hebben aan een staat. In Nederland steunde ook de zogenaamde christelijke politiek (denk aan de SGP) de oorlog in Irak en Libië. We noemen maar twee concrete gevallen want er zijn er nog meer te noemen.

Uitzetting russische diplomaten 2018

Het gaat er dus om dat er leugens worden gebruikt die moeten rechtvaardigen om de schuld in de schoenen van anderen te schuiven, alleen maar om de Westerse dominantie te handhaven! Rusland is destijds beloofd dat de NATO niet richting het Oosten zou optrekken en het Westen heeft zich niet aan de afspraken gehouden. Het Westen heeft in Oekraïne de opstand tegen de president gesteund, o.a. door openlijk mee te demonstreren in Kiev. Ongeoorloofde inmenging in een staat is dat. En wij maar Rusland beschuldigen van inmeninging in andere staten. Het Westen heeft gewoon een partij boter op het hoofd. Helaas schrijft de main stream media (MSM) in Nederland hier niet over. Hiervoor moet je bij de alternatieve onderzoeksjournalistiek zijn. De NL-Media houden zich liever bezig met Carpe Diem en publiceren klakkeloos ANP nieuws (nu in handen van mediagigant John de Mol). Ook het RD kopieert klakkeloos van het ANP.

In Nederland is het Reformatorisch Dagblad ook een krant die onder de MSM geschaard moet worden, ook al is het onder een reformatorische vlag. Af en toe plaatsen ze wel eens een artikel wat gelukkig een ander geluid laat horen, ook zoals nu het geval met de zaak Skripal. De hoofdredactie van het RD vaart echter een MSM-koers en houdt Westerse regeringen de handen boven het hoofd. In haar hoofdredactioneel commentaar van 28 maart 2018 spreekt ze wel over één partij die alles ontkend (Rusland) en één partij die de dader al weet aan te wijzen (Verenigd Koninkrijk), maar ze neemt geen Bijbelse stellingname in tegen insinuaties van Westerse zijde over de vermeende betrokkenheid van Rusland.

Het Algemeen Dagblad bericht op 3/4/2018 het volgende: "Experts van het Britse leger zijn er niet in geslaagd de herkomst te achterhalen van het zenuwgas dat is gebruikt bij de aanslag op de voormalige Russische spion Sergej Skripal. Dat heeft het hoofd van het militaire onderzoekscentrum vandaag verklaard. Daarmee is ook niet vastgesteld of het goedje in Rusland is gemaakt. Wel staat vast dat het gaat om het zenuwgas novitsjok, een militair chemisch wapen dat stamt uit het Sovjet-tijdperk. Londen denkt dat Moskou achter de aanslag zit. Inmiddels heeft Groot-Brittannië tientallen Russische diplomaten uitgezet, net als veel andere westerse landen."

De Russische president Vladimir Poetin zei dinsdag (3/4/2018) als reactie op de uitkomst van het Britse onderzoek dat zijn land graag deelneemt aan verdere inspecties. Volgens de Russische leider zijn er zo'n twintig landen waar het zenuwgas gemaakt kan zijn. Waarom dan al die overhaaste stappen van Westerse landen, waaronder Nederland, om Russische diplomaten het land uit te zetten? Waarom niet eerst eens onderzoeken afwachten? Ook daarover bij het Reformatorisch Dagblad tot op heden geen hoofdredactioneel woord.

Bij andere onderwerpen zoals de klimaathysterie (waarbij de mens denkt een temperatuurknop te kunnen maken om de stijging van de temperatuur te begrenzen door maar veel geld uit te geven om minder CO2 uitstoot te realiseren) doet het RD exact hetzelfde. We hopen hier in een later artikel op terug te komen. Hieronder treft u het artikel aan in het RD van de hand van Ruslanddeskundige Michiel Klinkhamer (klik hier) en een link naar zijn website met meer artikelen over de zaak Skripal (klik hier), wat overigens niet betekent dat ik alle inhoud van deze website voor mijn rekening neem.

M.G. van der Hoeven

Ga naar home pagina "Het gekrookte riet"