Aarzelende handdruk Netanyahu en Abbas

In het hoofdredactioneel commentaar in het Reformatorisch Dagblad (RD) van 23 september 2009, zie link , handelt het over het conflict wat de Palestijnen hebben met IsraŽl. De slotconclusie van het commentaar luidt, a la mister Obama: "De ťchte sleutel tot een oplossing voor het conflict is gelegen in politieke wil aan beide kanten. Daaraan lijkt het vooralsnog ten enenmale te ontbreken. Wat dat betreft heeft Obama wel gelijk: er is genoeg gepraat. Het is hoog tijd voor actie. De ellende heeft lang genoeg geduurd."

Reactie:
Het RD zou ik willen adviseren om de toespraak van de Israelische premier Netanyahu voor de VN afgelopen week ongecensureerd te plaatsen in het RD, want het RD maakt zich schuldig aan misleidende informatievoorziening. Voor objectieve informatie, zoals de toespraak van Netanyahu voor de VN, waar hij de vloer heeft aangeveegd met de politiek van Obama en in het verlengde daarvan van Balkenende, kun je beter andere bronnen (zoals www.hetvrijevolk.com) raadplegen. Download hier het artikel over de toespraak van premier Netanyahu voor de VN.
De volkeren rondom IsraŽl willen maar ťťn ding: IsraŽl van de landkaart vegen. De lesboekjes van de Palestijnen leren dat nog steeds, de mooie woorden van Abbas ten spijt. Trouwens er bestaat al een Palestijnse staat, en dat is JordaniŽ. Maar dit land hult zich in een ongekende stilte. De taal waar het RD-commentaar zich van bediend, heeft verder ook niets met de tale Kanašns te maken, want men loopt klakkeloos en kritiekloos achter Obama aan, terwijl Obama een moslim is, onder het mom van een christelijk sausje. Wanneer prikt het RD daar nu eens doorheen?
De VN biedt een podium voor de grootste anti-semieten, zoals de terrorist Ahmadinejad van Iran die zijn ongekende tirades tegen IsraŽl en daarmee tegen de God van IsraŽl mag uitstorten op het VN-podium. Nederland mag dan zijn weggelopen tijdens de toespraak. Ze hadden er helemaal niet bij aanwezig moeten zijn! Balkenende paait liever Obama om vooral bij de G20/NWO (NWO staat voor New World Order) top te mogen horen, dan dat hij Gods Woord hanteert inzake IsraŽl. Volk van Nederland: onderzoekt de Schriften!

PS. Dit stukje is ingezonden voor plaatsing in de rubriek "Opgemerkt" van het RD, maar ik kreeg via een reactie terug dat het artikel niet geplaatst kon worden, omdat het beleid van de hoofdredactie is dat van ťťnzelfde persoon maximaal 1x per kwartaal een stukje kan worden geplaatst. Dit beleid was mij onbekend, want het staat niet bij de kleine lettertjes van de rubriek "Opgemerkt" vermeld. Daar staat deze beperking niet genoemd. Natuurlijk respecteren wij als er een richtlijn is, maar vermeldt die dan bij de kleine lettertjes, dan hoef je ook niet meer dan 1x per kwartaal iets in te sturen.

Zie voor de integrale tekst van de rede van Benjamin Netanyahu de link.