Bestaat SARS-Cov-2 wel? Waar is het bewijs dan? Patrick Savalle en Flavio Pasquino

Bestaat SARS-Cov-2 wel? Waar is het bewijs dan? Die vragen stelt programmamaker Flavio Pasquino aan onderzoeksjournalist Patrick Savalle die al ruim 15 jaar met virus dossiers werkt. Na jaren lang onderzoek te hebben gedaan naar het humaan immunodeficiŽntievirus (HIV) als de veroorzaker van AIDS heeft hij zich nu ook geworpen op deze vraag; zijn er sluitende wetenschappelijke bewijzen (volgens de gouden standaard) dat SARS-Cov-2 bestaat? En zo ja, is het daarmee de veroorzaker van het klinische beeld dat bij Covid 19 hoort? De laatste vraag kan allen beantwoord worden als de gouden standaard " Koch en/of Rivers Postulaten" is doorlopen maar ook dat is niet gedaan bij SARS-COV-2. Savalle komt nergens in de literatuur onderzoeken tegen die valide isolatie van het SARS-Cov-2 aantonen, noch een valide bewijs dat bewijst dat SARS-Cov-2 de veroorzaker is van de Covid 19. Hieronder het gesprek van Flavio Pasquino met Patrick Savalle op Cafť Weltschmerz:

In de video wordt een Youtube video van Samuel Eckert gebruikt als handvat voor de tijdlijn die bij de ontwikkeling van de PCR test heeft plaatsgevonden.

De Youtube video van Samuel Eckert (klik hier).

Bij de ontwikkeling van deze PCR test was o.a. viroloog Marion Koopmans betrokken. Onder leiding van Dr. Christiaan Drosten werd in allerijl een PCR test ontwikkelt (21 jan. al klaar) op basis van SARS RNA uit databanken maar werd niet het geÔsoleerde virus uit patiŽnt zero gebruikt. Een lab reconstructie dus die uiterst dubieus is, stelt Patrick Savalle. Het virus is uiteindelijk nooit volgens de gold standard geÔsoleerd en daarmee komt wellicht alles op losse schroeven te staan, vervolgt Savalle.

Savalle refereerde ook naar een "slordige" paper van viroloog Marion Koopmans waarin volgens hem veel belangrijke bronnen niet zijn vermeldt. Dit is de link naar de paper: (klik hier).

Via deze link kun je nog een persoonlijke reflectie lezen van Patrick Savalle op deze video: (klik hier).

Dit is de link naar de publicatie van Ron Foucher uit 2003 die "zou" aantonen dat SARS-Cov-1 is geÔsoleerd volgens de gouden standaard en dat Koch Postulaten is gelukt. Echt beiden bleken niet te kloppen, stelt Savalle. Lees het zelf maar: (klik hier).

In de video wordt een oproep gedaan aan wetenschapper om mee te denken over de antwoorden op de vragen die gesteld worden. Je kunt je dan melden bij flavio@weltschmerz.nl.

M.G. van der Hoeven

4 september 2020

Ga naar home pagina "Het gekrookte riet"