ChristenUnie-voorman en dochters worden geïnspireerd door de rockband U2

Het RD maakte op 11 juli 2017 melding van een pauze tijdens het informeel formeren van de politieke partijen VVD, CDA, D66 en CU. Wat was de reden?

Dinsdag wordt er opnieuw in het monumentale Johan de Witthuis onderhandeld. De formatie wordt woensdag en donderdag onderbroken omdat de onderhandelaars van ChristenUnie afwezig zijn. Gert-Jan Segers en Carola Schouten gaan per trein naar Berlijn om daar een concert van U2 bij te wonen. Daarna gaan de gesprekken weer verder op het Binnenhof.

De afvaardiging van de CU (dat staat voor ChristenUnie), bestaande uit Gert-Jan Segers en Carola Schouten met strakke spijkerbroek en gelakte nagels, gaan naar een popconcert van de Ierse Rockband U2.

ChristenUnie

Deze band moet volgens hen voor christelijk doorgaan. Segers heeft vorig jaar voor de EO zijn liefde voor deze band toegelicht, getiteld 'Hoe U2 me de wereld in zong' (klik hier).

De ware aard van U2 is dat de coëxistentie wordt gepromoot (klik hier). We citeren uit de bijlage (bron: Marc Verhoeven):

COEXIST: C = Islam, Davidster = Jodendom, † = Christendom. Symbool voor het samengaan van alle religies tot een bepaalde eenheid of syncretisme. Dit stimuleert de universalistische één-wereld-religie gedachte van de komende antichristelijke Novus Ordo Seculorum, de nieuwe wereldorde. Bono van de rockgroep U2 wordt door velen aanzien als een christen maar hij is een sterk promotor van deze coëxistentie, maar dat is het produkt van Hegeliaanse dialectiek: tegengestelden met elkaar laten samensmelten tot een synthese. Dit is het ziekelijke denken van onze postmoderne tijd.

Op de website www.cip.nl las ik het volgende artikel (1-12-2017): De Ierse rockband U2 brengt na drie jaar weer een nieuw album uit. De nieuwe cd heet Songs of Experience en is de opvolger van Songs of Innocence uit 2014. Het geraamte van het nieuwe album is een serie brieven van Bono. In De Wereld Draait Door (DWDD) komt U2-fan Gert-Jan Segers, in het dagelijks leven fractievoorzitter van de ChristenUnie. Ook zijn dochters komen aan bod. Hieronder treft u de video aan:

Dat noemt zich dan christen. Nog niet zo lang geleden heeft PVV-leider Geert Wilders in een debat Gert-Jan Segers uitgemaakt voor een nepchristen. Al die volgelingen van U2 kun je daar inderdaad onder scharen.

M.G. van der Hoeven

Ga naar home pagina "Het gekrookte riet"