Het complot van Hassan Rohani

Het RD van 5 augustus 2013 heeft op de voorpagina het volgende opmerkelijke nieuws (zelfs met copyright op de internet site) en de misleidende titel over de zogenaamde dialoog:

President Iran zoekt dialoog

Redactie buitenland

TEHERAN. De Iraanse president Hassan Rohani heeft het Westen tijdens zijn inauguratierede opgeroepen sancties tegen Iran in te trekken en het land met respect te behandelen.

Daarnaast beloofde het nieuwe staatshoofd zijn bevolking een regering van wijsheid en hoop, die alle IraniŽrs vertegenwoordigt.
Rohani (64) is gisteren in het parlement in Teheran beŽdigd als president, nadat hij in juni de verkiezingen had gewonnen. Zijn toespraak draaide om hervormingen en toenadering, zowel tot de eigen bevolking als andere landen.
De kersverse president riep op tot een dialoog om een einde te maken aan tegenstellingen en agressie. Met deze kennelijke koerswijziging bekritiseert hij zijn voorganger Mahmud Ahmadinejad, die Iran in een isolement bracht.
Een van zijn doelen is betere betrekkingen met de Verenigde Staten, na een onderbreking in de onderlinge banden van maar liefst 34 jaar. Het Witte Huis verklaarde zich gisteren bereid in dialoog te gaan met de nieuwe regering over het kernprogramma van Iran, mits Teheran meer openheid van zaken geeft.
De internationale gemeenschap verdenkt Iran ervan in het geheim aan een kernwapen te werken. Iran ontkent, maar laat geen buitenlandse onderzoekers toe om het kernenergieprogramma te inspecteren. Rohani onderhield zelf als diplomaat tientallen jaren contact met buitenlandse functionarissen over het Iraanse kernenergieprogramma.
Rohani herhaalde gisteren nog eens dat Iran de Syrische president Bashar al-Assad blijft steunen. Volgens Rohani kan niemand het bondgenootschap tussen de twee landen aan het wankelen brengen.

© Reformatorisch Dagblad | Pagina 1 | 05 augustus 2013

COMMENTAAR
De nieuwe Iraanse president Hassan Rohani is echter een wolf in schaapsklederen. De vorige president Ahmadinejad noemde IsraŽl een kankergezwel dat vernietigd moet worden. De nieuwe president spreekt over een wond die in onze regio sinds jaren is gecreŽrd in het lichaam van de islamitische wereld, in de schaduw van de bezetting van de heilige Palestijnse grond en van ons geliefd Qods (Jeruzalem) door IsraŽl. Het laat zich raden wat met een wond moet gebeuren? Ofwel je snijdt die eruit (het vernietigen waarvan Ahmadinejad sprak) of je moet het genezen. In beide gevallen moet de wond geheeld worden. Rohani spreekt alleen over een wond. Je moet echter wel stekeblind zijn, net als bij het RD, om niet te zien dat deze Rohani uiteindelijk exact hetzelfde bedoelt als zijn voorganger, alleen gebruikt hij een wat meer gematigder (lees betoverende) woorden. Deze Rohani zou zonder de steun van de opperste geestelijk leider van Iran namelijk helemaal geen president kunnen worden.

Neem nu het RD Commentaar van van 17 juni 2013, wat als volgt luidt: "Twee opvallende opstekers op buitenlands politiek terrein dit weekend. In Iran was dat de onverwacht grote zege bij de presidentsverkiezingen van de gematigde Hassan Rohani. Na het jarenlange antiwesterse en anti-Joodse gebral van vertrekkend staatshoofd Ahmadinejad was het een verademing om Rohani te horen zeggen dat rede en gematigdheid de overhand moeten krijgen." Ze zijn bij het RD totaal niet in staat om enig onderscheid aan de dag te leggen. Ze beluisteren de klanken, maar niet de zaken.

Hieronder de video en het interview met Rohani. Je moet het maar een verademing durven noemen! Schande!
Dit soort video's wordt compleet genegeerd door het RD.

M.G. van der Hoeven