PKN-dominees spannen de Psalmen voor de eigen complotkar tegen de waarheid Gods

In het RD, die de PKN een warm hart toedraagt, stond onlangs een artikel 'Complotdenken tegengaan met psalmen'. Het artikel van Jan Auke Brink (journalist van het Friesch Dagblad) laat een aantal PKN-dominees aan het woord, waaronder ds. Wilbert van Iperen en ds. Trinette Verhoeven. Ze hebben een boek geschreven over het tegengaan van complotdenken met psalmen. Mevrouw Verhoeven, classispredikant Utrecht zegt: „Dit boek kan ons helpen om de diepte in te gaan, niet te blijven denken in angsten. Er wordt volgens mij te weinig echt gesproken over de angsten van mensen, waardoor de complottheorieën zich kunnen ontwikkelen. Maar als je het gesprek over angsten aan het geloof verbindt, dan kun je verder komen.”

Waar ze aan voorbijgaan is dat de PKN één complot tegen de waarheid Gods is, met een goddeloze grondslag waarbij waarheid en leugen gelijke rechten hebben, met een sodomitische kerkorde die het homohuwelijk legaliseert en inzegenen van transgenders voorstaat. De goddelijke scheppingsorde wordt door dit pilatusverband met voeten getreden, en vrouwkens mogen er leren, die nimmermeer tot de kennis der waarheid kunnen komen. Gods volk is bevrijd van dit PKN-complotdenken en mag putten uit de hemelse apotheek die de Psalmen zijn. De PKN misbruikt dus de Psalmen om hun eigen complotdenken te staven.

Ze willen de spade wat dieper steken zegt meneer Van Iperen. Als er werkelijk dieper wordt gegraven dan worden er meer gruwelen gevonden. Dat is althans de beleving van Gods volk, maar niet van deze PeKoNstranten. Ze spannen de Psalmen uit Gods Woord voor de eigen complotkar tegen de waarheid Gods. Ook dit wordt weer in het RD gepubliceerd, waarbij het RD elke keer blijk geeft van het ondergraven van Gods Woord, en ook zelfs van de reden waarom ze is opgericht door de Stichting Reformatorische Publicatie, eind jaren '60 van de vorige eeuw.

M.G. van der Hoeven

8 november 2020