Coronavirus zeer waarschijnlijk afkomstig uit Chinees lab volgens twee gerenomeerde wetenschappers

De Noorse viroloog Birger Sørensen en zijn collega's hebben het coronavirus onderzocht. Ze geloven dat het bepaalde eigenschappen heeft die niet van nature zouden zijn ontstaan. Deze conclusie is zo controversieel dat hij zijn resultaten nog niet volledig heeft kunnen publiceren. In een interview met het Noorse Minerva deelt hij meer inzicht.

"Ik begrijp dat dit controversieel is, maar het publiek heeft er recht op om het te weten. Het is belangrijk dat alternatieve hypothesen over hoe het virus is ontstaan vrij besproken kunnen worden" zegt Birger Sørensen voor het interview.

Birger Sorensen

Lees verder in de volgende artikelen:

Onderzoeker Sørensen 90% zeker dat het coronavirus uit een lab komt

Coronavirus in lab ontstaan: de onderbouwing van Sørensen

Nobelprijswinnaar Luc Montagnier is er zeker van: het coronavirus is afkomstig uit een Chinees laboratorium. Dat stelde Montagnier op de Franse zender CNews nadat hij onderzoek deed naar het virus en de oorsprong ervan. De precieze aanleiding van de uitbraak van het coronavirus is tot op heden niet duidelijk. Volgens officiële communicatie van China zou het virus op een markt in de Chinese stad Wuhan overgeslagen zijn van een vleermuis op de mens nadat iemand er een onhygiënische vleermuis opat. Maar dat zou mogelijks een dekmantel zijn voor een grote fout gemaakt in een Chinees onderzoekslaboratorium.

Luc Montagnier

Lees verder in de volgende artikelen:

Aanwijzingen dat coronavirus ontsnapt is uit Chinees lab

Nobelprijswinnaar zeker: Coronavirus komt uit Chinees lab

M.G. van der Hoeven

28 januari 2021