Diverse medici zetten vraagtekens bij de corona-crisis - Het coronavirus (3).

Op de website De Lange Mars Plus (klik hier) staat informatie over het Coronavirus die het waard is om te lezen. In een aantal artikelen worden medici aan het woord gelaten die zeggen dat de zogeheten Corona-crisis niet bestaat, maar is gecreŽerd.

Artsen zeggen tegen massa media dat #Corona een fake crisis is (deel 1)

coronadollars

Volgens deze medici is de corona uitbraak een door de massa media opgeblazen fake crisis. Wereldwijd spreken artsen zich uit tegen de door massa media opgeroepen massa hysterie rond covid-19.

Deze reporter van het Duitse GloriaTV gaat op onderzoek uit in Duitse ziekenhuizen op zoek naar corona patiŽnten, omdat kritische artsen hem verteld hebben dat het hier niet gaat om een medische, maar een politieke crisis. Daarnaast zien we tal van interviews met Duitse en Oostenrijkse medici die hun afschuw uitspreken over de huidige Ďcorona crisisí en hoe daarmee wordt omgegaan.

Relativeren

Professor Matteo Bassetti, 26/2/2020 Genua
"Mensen sterven niet aan corona, maar aan een griep."

Dr Wolfgang Wodarg, 3 maart 2020, longarts
"Check het aantal mensen dat sterft. Er sterven minder mensen dan in de afgelopen jaren. In de winter is een kleinere toename geweest. Kijk op euromemo.eu/number.html. Elk jaar is er een nieuw corona virus. Als niemand getest zou worden op corona, dan zou het niemand opvallen. Ziekenhuizen hebben een probleem door de paniek van de mensen." Hij merkt ook op dat in de definitie van een pandemie een wereld schuil gaat. "Als je spreekt over een virus verspreiding over de wereld, dan heb je een permanente pandemie." (eentje die nooit meer stopt, Red.)

Dr. Claus KŲhnlein, 20-3-2020, internist
"Zonder test zouden we niets merken. Dan zou het leven zijn zoals normaal. Er is niets aan de hand. Wettelijk gesproken ben je als arts veilig als je alles doet en gebruikt wat je aan middelen ter beschikking hebt. Als je niets gedaan hebt en de patiŽnt gaat dood, dan heb je een probleem." Politici hebben hetzelfde probleem. Hij sluit af met deze ontnuchterende uitspraak: "Het is niet goed om een virus infectie te behandelen."

Ernst van het virus

Professor Karin MŲlling, 17-3-2020, virologe
"De virusinfectie is niet ernstig. Het niveau van endemie infectie is hoog. (Red. dat wil zeggen, het aantal besmettingen is relatief constant) Het moet duidelijk gemaakt worden dat er geen hoge sterftegraad is. Dan neemt de angst af. Er sterven ieder jaar 650.000 mensen aan griep (Duitsland) en daarover worden we evenmin geÔnformeerd."

Dr Marc Fiddike, 13-3-2020, algemene geneeskunde
"Een positieve test betekent niet dat een gezond persoon ziek zal worden. Je kunt wel een griep omtoveren tot corona."

Sterven mensen aan corona of iets anders?

Dr Jaroslav Belsky, 24-3-2020, tandarts (9 jaar geneeskunde en 2 jaar moleculaire biologie)
"Er is 5 maanden corona en 9.500 mensen zijn overleden, die positief getest waren. In dezelfde periode stierven 300.000 mensen wereldwijd aan de griep. Het is echter de vraag of deze 9.500 mensen aan corona zijn overleden. Uit ItaliŽ blijkt dat 99% van de overleden mensen nog een andere ziekte hadden en meer dan 50% had zelfs een derde of een vierde aandoening. De werkelijke doodsoorzaak is niet onder zocht.

Testen laten namelijk zien dat iemand met griep ook nog allerlei andere virussen en bacteriŽn heeft. Er wordt veel met getallen en emoties gespeeld.

Kort voor de Spaanse griepuitbraak werd aan beide zijden van het front (WOI) massaal gevaccineerd tegen griep (soms kregen ze 36 vaccinaties). Medische historici geven aan dat Spaanse griep geen virus was, maar een vaccinatieramp."

Belsky ziet de corona crisis als pure hysterie met op de achtergrond grote economische belangen. Ook dat iedereen heeft leningen nodig en verwacht dat de winsten voor banken en de geneesmiddelenindustrie zijn.

Hij sluit af met: "Als je tijd gekomen is, houdt het op. Dit staat haaks op het anti-verouderingsconcept van de moderne geneeskunde. Sinds 2008 worden we minder oud."

"Wat ons doodt is onze angst." (MGvdH: door de zonde is de dood in de wereld gekomen).

Medici die zich geen #corona crisis laten aanpraten (2)

corona

De site Off Guardian komt met een aantal artsen, die een heel ander geluid laten horen over corona dan de staats-tv. We citeren weer (zie ook deel 1) een aantal van hen, die dwars tegen het taboe ingaan om kritisch te zijn over de manier waarop we het virus bestrijden.

Lock down verergert crisis

Dr Karin MŲlling
Deze Duitse virologe, van 1993 tot 2008 professor en directeur van Institute of Medical Virology aan de Universiteit van Zurich, is heel kritisch over de maatregelen van de Duitse overheid.

Zij zegt onder andere in een interview met Anti empire:

"Een lock down is een verschrikkelijke vergissing en zal de crisis verergeren."

"Dit virus heeft geleid tot een pandemie. Dat betekent dat het erg besmettelijk is en aanwezig in veel landen. Maar het virus veroorzaakt geen ernstige ziekte. De neef van dit virus, Mers-Corona, in kamelen. 37 procent van de geÔnfecteerde kamelen zal sterven. Er is ook het Ebola virus: degenen die geÔnfecteerd worden hebben 90 procent kans om te sterven. Zo groot is het huidige probleem niet! Het aantal besmette mensen en de exacte sterftecijfers zijn niet volledig bekend. Het sterftecijfer fluctueert, maar is laag."

"Iedere week sterft een persoon in Berlijn aan multi-resistente microben. Dat zijn er 35.000 per jaar in Duitsland. Daar wordt helemaal niet over gesproken. Ik denk dat we situaties zoals deze al meerdere keren gehad hebben en dat de maatregelen van nu veel te ver gaan."

"De griep epidemie van 2018 met 25.000 doden verontrustte de pers nooit. De ziekenhuizen moesten 60.000 patiŽnten extra opvangen en dit was voor hen geen probleem!"

"Dat is de voornaamste angst: de ziekte wordt gepresenteerd als een verschrikkelijke ziekte. De ziekte op zich is zoals griep in een normale winter. Het is in de eerste week zelfs zwakker."

Paniek onterecht

Paniek onterecht

Dr Anders Tegnell
Deze Zweed is overheids-epidemioloog verbonden aan de Public Health Agency in Sweden sinds 2013. Hij stuurt zijn land op een hele andere manier door de corona crisis heen dan de rest van de wereld. Hier is geen lock down. Hij pakt de zaak precies omgekeerd aan zoals bijvoorbeeld Nederland. Hij isoleert niet de hele bevolking, maar hanteert slechts twee regels. Ouderen en mensen met gezondheidsproblemen worden zoveel mogelijk geÔsoleerd. En iedereen met symptomen moet thuis blijven. (Lees Off Guardian)

Dr Pablo Goldschmidt
De Argentijns-Franse viroloog is gespecialiseerd in tropische ziektes en professor in de Moleculaire Geneeskunde aan de Universitť Pierre et Marie Curie in Paris. Ook hij heeft geen goed woord over voor de aanpak van het corona virus, volgens hem is de paniek onterecht. Hij vertelt:"De ongegronde meningen van internationale experts, herhaald door de media en sociale netwerken zorgen weer voor onnodige paniek die we voorheen ervaren hebben. Het corona virus zoals geÔdentificeerd in China in 2019 veroorzaakt niets anders dan een flinke verkoudheid of griep, zonder verschil met verkoudheid of griep zoals we deze kennen,"

"Respiratoire virale aandoeningen zijn talrijk en worden veroorzaakt door verschillende virale families en soorten, waaronder het respiratoor syncytieel virus (vooral bij zuigelingen), influenza, menselijke metapneumovirussen, adenovirussen, rhinovirussen en verschillende coronavirussen, al jaren geleden beschreven."

Kortom niets nieuws onder de zon volgens deze viroloog.

Onjuiste data

Dr Michael Levitt is professor in de biochemie aan de Stanford University en kijkt kritisch naar de cijfers.

Hij zegt:"..het aantal doden door het corona virus in ItaliŽ is 10% van het aantal sterfgevallen door griep in dat land tussen 2016-2017."

Het Deutsches Netzwerk Evidenzbasierte Medizin, een vereniging van Duitse wetenschappers, onderzoekers en medische professionals, meldt dat er geen betrouwbare cijfers zijn over het aantal doden dat COVID-19 veroorzaakt. Dit zorgt voor een te hoge sterfteverwachting.

"Zo zijn bijvoorbeeld van de 35.713 positief getesten in ItaliŽ 2.978 (Stand 19.3.2020) overleden, wat neerkomt op 8,4%, terwijl in Duitsland slechts 28 van de 12.327 gestorven zijn (0,2%)."

Ook hebben zij hun twijfels over de effectiviteit van de maatregelen.

Zo is er "weinig bewijs dat niet-geneeskundige interventies leiden tot een vermindering van het aantal sterfgevallen. Een Cochrane studie uit 2011 vond geen stevig bewijs voor de effectiviteit van grenscontrole screenings of social distancing."

Een ander onderzoek uit 2015 "vond weinig bewijs dat schoolsluitingen de verspreiding van een griep epidemie vertraagden, maar wel dat er hoge kosten waren. Thuisisolatie vertraagt de verspreiding van influenza, maar leidt tot een toename van de infectie bij familieleden."

Corona is controleerbaar

Dr Richard Schabas
Dit voormalig hoofd van de geneeskundige dienst in Ontario, Canada stelt gebaseerd op de kennis en ervaring die hij opdeed met SARS-2,

dat het verschrikkelijk belangrijk is om te focussen op wat gebeurt in plaats van op wat kan gebeuren. Met andere woorden hou je aan de feiten.

"De Huawei uitbraak blijkt af te nemen. Hoe erg was het? Well, het aantal doden is vergelijkbaar met een gemiddeld griep seizoen. Dat is niet niets, maar het is ook niet rampzalig en het is hanteerbaar voor een kundig gezondheidssysteem."

Rob Vellekoop, 2 april 2020

Tot zover de overname van de twee artikelen van de website DLMPlus.
U kunt de twee artikelen hier bekijken:

Artsen zeggen tegen massa media dat #Corona een fake crisis is (deel 1)

Medici die zich geen #corona crisis laten aanpraten (deel 2)

M.G. van der Hoeven

6 april 2020

Ga naar home pagina "Het gekrookte riet"