Politiek en media blijven angst zaaien met coronabesmettingen

Weer recordaantal nieuwe coronabesmettingen in VS
Het RD is weer, net als andere Main Stream Media kranten, de coronapaniek aan het voeden door een artikel 'Weer recordaantal nieuwe coronabesmettingen in VS' (klik hier), waarbij ze weer klakkeloos een bericht van persbureau Reuters overnemen:

In de Verenigde Staten is weer een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. Bij nog eens 69.000 mensen is vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen, meldt persbureau Reuters. Negen staten maakten melding van de sterkste stijging tot dusver van het aantal coronagevallen. Het gaat om Alaska, Georgia, Idaho, Iowa, Louisiana, Montana, Ohio, Utah en Wisconsin. Ook in tientallen andere staten blijft het aantal besmettingen toenemen. In Texas waarschuwde de gouverneur Greg Abbott vrijdag dat hij ingrijpendere maatregelen niet uitsluit. "Als we de verspreiding van Covid-19 niet vertragen, zou de volgende stap een lockdown moeten zijn", zei de Republikein tegen een lokale zender. In de staat geldt nu al een mondkapjesplicht.

De autoriteiten in CaliforniŽ zeggen dat tot 8000 gevangenen vrijgelaten kunnen worden om te voorkomen dat het virus verder om zich heen kan grijpen in gevangenissen. In San Quentin State Prison bij San Francisco zou ongeveer de helft van de gedetineerden besmet zijn geraakt. De VS zijn wereldwijd het zwaarst getroffen door de pandemie. Er zijn meer dan 3,1 miljoen coronagevallen vastgesteld en ongeveer 134.000 patiŽnten zijn overleden. Het is volgens The New York Times de zevende keer in elf dagen dat een recordaantal nieuwe besmettingen is gemeld. De Wereldgezondheidsorganisatie maakte vrijdag bekend dat ook wereldwijd een recordaantal nieuwe coronagevallen is vastgesteld. In 24 uur tijd kwamen er wereldwijd 228.102 gevallen bij. In totaal zijn tot dusver ruim 12 miljoen besmettingen vastgesteld, al hebben vermoedelijk veel meer mensen het virus opgelopen.

Dit soort berichten zijn pure misleiding en geven een totaal verkeerd beeld van de werkelijke gevolgen van het coronavirus. Het gaat niet om de besmettingen maar het gaat om de gevolgen van de besmettingen. (we laten de betrouwbaarheid van de coronatesten nu maar even buiten beschouwing). Als we kijken naar de mortaliteit (sterftecijfer) en de bevolking van de Verenigde Staten van 330 miljoen mensen, dan komt het sterftepercentage uit op 134.000/330.000.000 (0,04%). Laten we dit cijfer nu eens vergelijken met het griepseizoen 2018/2019 in de VS. U kunt hierover informatie terugvinden op wikipedia (klik hier), met onder andere de volgende grafiek met aantal doden door griep in de Verenigde Staten bij de verschillende leeftijdscategorieŽn in het seizoen 2018/2019:

Mortualiteit griep VS 2018/2019

De gemiddelde mortaliteit over alle leeftijdenen betreft 0,096%. Dat is op dit moment dus bijna 2,5 keer hoger dan met het coronavirus. De mortaliteit van het coronavirus COVID-19 wordt dus veel hoger gesteld dan het in werkelijkheid is. U herinnert zich wellicht nogwel de uitspraak van WHO-baas Tedros aan het begin van de door hem uitgeroepen coronapandemie dat de mortaliteit op 3,4% werd gesteld. Als is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Dit bekende spreekwoord is ook nu werkelijkheid geworden. De werkelijkheid is dat de mortaliteit vergelijkbaar is met het griepvirus. Natuurlijk zullen de besmettingen in de VS nog verder oplopen, net als het dodental, maar om met zulke hijgerige koppen als recordaantal besmettingen aan de haal te gaan doet geen recht aan de werkelijkheid.

In mei had de Telegraaf een artikel 'ItaliŽ: verdubbeling dagelijks aantal besmettingen' (klik hier). Vette koeienletters in de krant. Hoofdredacteur Paul Jansen heb ik toen gevraagd waarom ze dit doen? In het artikel staat dat het om cijfers gaat die zijn bijgewerkt door verlate data. De meeste mensen zijn alleen maar koppensnellers, en dan is de toon weer gezet met deze angstretoriek. De kop suggereerde dat het aantal besmettingen weer enorm opliep, wat niet waar was. Paul Jansen antwoorde mij dat hij na lezing van het artikel niet anders kon concluderen dan dat de kop feitelijk juist is. Mij grief en kwalificatie deelde hij dus niet. Dit is echter continue het geval in de media. Allemaal paniek zaaien met krantekoppen en artikelen. Het feit dat er in dit geval sprake was van verdubbeling kwam omdat oude cijfers (die eerder verwerkt hadden moeten worden) nu waren meegenomen. Dat geeft een totaal verkeerd beeld. Als de media dit dan gaat presenteren als verdubbeling van het dagelijks aantal besmettingen dan zijn ze misleidend bezig. Het aantal voorbeelden is met vele uit te breiden. Het geeft maar aan dat de Main Stream Media, dus ook het RD, een dubieuze rol spelen.

De RD medewerkers zijn voor een belangrijk deel opgeleid aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Dat is echter een links-christelijk bolwerk (CU politiek). Je vraagt je af wat men daar op het gebied van de journalistiek daar allemaal bijbrengt? Als je kijkt naar de berichtgeving in het RD dan doet men totaal geen onderzoeksjournalistiek en kopieert men klakkeloos persbureau's als ANP en Reuters, of instituten als het RIVM zonder kritische noot. Af en toe laat men een ingezonden stuk toe wat enigszins een ander geluid verwoord, denk aan het artikel van ds. A.C. Uitslag (klik hier), waarbij hij dan voorzichtig grenzen stelt aan de gehoorzaamheid aan de overheid. Echter twist hij niet als een Nehemia met de overheden en de edelen (Nehemia 5:7). Ook de Hebreeuwse vroedvrouwen negeerden het gebod van de Farao (Exodus 1:19). Daarom deed God aan de vroedvrouwen goed, zo lezen we in vers 20. In de kerken zijn geen Nehemia's meer. Er zijn ook geen Luther's meer: Hier sta ik, ik kan niet anders. Er wordt zelfs 'gebeden' om een vaccin, tot in de 'bevindelijke' kant aan toe.

Verschrikkelijk gevaarlijk virus
Onlangs was er in de Tweede Kamer een debat over de corona-aanpak van het kabinet. Daarin was er een debat tussen Geert Wilders (PVV) en Mark Rutte (Minister President).

Rutte roept dat er elke dag wereldwijd een record aantal besmettingen bijkomt, dat alle deskundigen zeggen dat je afstand moet houden (wat dan de 1,5 meter zou rechtvaardigen), dat als je niet uitkijkt het virus terugkomt en dat het een verschrikkelijk gevaarlijk virus is. Dat laatste zegt hij rond 13'40". Dit is weer de bekende angstretoriek waarvan Wilders terecht zegt dat het schieten met een olifant is op een mug. Helaas slaat Wilders niet aan op de uitpraak van Rutte over het verschrikkelijk gevaarlijke virus. Als we de gevolgen van het coronavirus vergelijken met het griepvirus, dan is dit virus niet gevaarlijker dan het griepvirus. De cijfers tonen dit gewoon aan, maar Rutte blijft maar volhouden en zich verschuilen achter 'deskundigen' als WHO en RIVM. Deze man is compleet gemanipuleerd en voorgeprogrammeerd als marionet van de globalistische organisaties als EU, UN (Verenigde Naties), WHO (Wereld Gezondheids Organisatie), The World Economic Forum, de Bill & Melinda Gates Foundation en de Big Pharma Industrie. Hieronder treft u een treffende cartoon aan die aangeeft hoe Nederland inclusief RIVM een marionet is van de EU, China en de WHO, en die op hun beurt weer door de VN en het WEF worden bespeeld. Dan hebben we het verder nog niet over het hele internationale bankwezen zoals de Bank International Settlement (Basel), IMF en wereldbank, mde centrale banken als ECB en FED en financiŽle vrijstaten als de Citybank, Vaticaanstad, City of London enz... Brussel bepaalt al voor meer dan 80% van wat er gebeurt in Nederland. Dat wordt alleen maar nog erger. Alles wordt in elkaar gevlochten, ook met de huidige problematiek van giften/leningen aan ItaliŽ, Spanje, Frankrijk, Polen vanwege de coronacrisis waarbij de rijkere landen geld moeten pompen in de zogenaamde zwakkere landen (die zelf een hele zwarte economie toelaten en waarbij dus honderden miljarden belastinggeld niet wordt geÔnd, denk aan ItaliŽ). U ziet dat alles met elkaar verband houdt. Klimaatbeleid, het COVID-19 beleid, het financiŽle beleid. Alles gaat in rap tempo naar de Verenigde Staten van Europa met Engels als voertaal. De hele politiek in NL is voor de bŁhne.

Marionet

Het feit verder dat de regering Rutte-III met minister Hugo de Jonge een contract tekent met AstraZeneca (een farmaceut met een slechte reputatie) is al bijzonder. De ĎInclusieve Vaccin Alliantieí Ė bestaande uit Nederland, ItaliŽ, Frankrijk en Duitsland Ė heeft enkele dagen geleden afspraken gemaakt met farmareus AstraZeneca over de levering van coronavaccins. Als de ontwikkeling van het vaccin goed verloopt, komen vanaf eind dit jaar 300 tot 400 miljoen coronavaccins beschikbaar, zo liet minister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer weten. Een broer van minister de Jonge is Marien de Jonge, die zich bezig houdt met de bestrijding van infectieziekten. Meningitis, pneumokokken, longontstekingen. Hij is verbonden aan het Radboud UMC. In het verleden heeft Marien de Jonge voor Merck gewerkt wat weer verbonden kan worden met AstraZeneca en zodoende met de Bill Gates Foundation. Ook het Radboud UMC is weer op zijn beurt verbonden met de Bill Gates Foundation door onderstaand bericht wat op de website van het Radboud UMC staat: Een onderzoek in AustraliŽ naar de mogelijke bescherming van het BCG-vaccin tegen corona wordt daar de komende weken verder uitgebreid dankzij 6 miljoen euro subsidie van de Bill & Melinda Gates Foundation. Met die subsidie wordt het onderzoek ook uitgebreid naar Nederland en Spanje. In Nederland coŲrdineren het Radboudumc en UMC Utrecht het onderzoek, waaraan 4000 zorgmedewerkers op 13 locaties kunnen meedoen. De geldstromen van Bill Gates naar Nederland staan vermeld op de website van de Gates Foundation (klik hier).

Minister De Jonge, die eerder dit jaar sprak op de Bilderbergconferentie van VNO-NCW, reageerde: "Een vaccin is cruciaal in de strijd tegen het virus. Totdat het vaccin er is, zal het virus onder ons zijn en zal het de kop opsteken. Aan een vaccin wordt dan ook met man en macht gewerkt." AstraZeneca gaat het vaccin verspreiden via organisaties die zijn opgericht of worden gefinancierd door miljardair Bill Gates, Cepi en Gavi. Premier Rutte liet onlangs in een videoboodschap weten dat Nederland tot 2030 een slordige 325 miljoen euro zal doneren aan Gavi.

Elke keer wordt weer een list verzonnen door de politiek om de bevolking in de angststand te houden en nieuwe maatregelen af te kondigen zoals mondkapjesplicht in BelgiŽ, de coronawet in Nederland of lokale lockdowns. Totdat? .... Totdat er een vaccin is. Tot die tijd spreken ze over een verschrikkelijk gevaarlijk virus, over toename van besmettingen, over een tweede coronagolf, over.... en vult u zelf maar in. WHO-baas Tedros zei op 1 juli jl. dat het ergste nog moet komen.

De regering baseert zich niet op de werkelijkheid, maar alleen op modellen. Dat zien we ook bij de klimaatverandering met bijbehorende klimaatagenda en de stikstofproblematiek met de bijbehorende stikstofagenda. Het vloeit allemaal voort uit AGENDA 21 ofwel AGENDA 2030 van de VN met de sustainable development goals (SDG). De hele migratiepolitiek (er komen tot 2030 nog wel minstens 1 miljoen migranten bij). Volgdens minister De Jonge (tijdens CDA lijsttrekkersbijeenkomst) moet per jaar bekeken worden hoeveel mensen er bij moeten komen. Hij vat het allemaal onder arbeidsmigratie. Dan denk ik: En de landen dan waarvandaan die migranten komen, hebben die geen arbeiders nodig? Ze moeten allemaal huizen krijgen en dan bouw je makkelijker in een weiland dan in de stad. Vandaar ook de landjespik politiek richting de boeren. Het heeft niks met stikstof te maken, dat zijn allemaal schijnmanoevres. We hebben geen stikstofprobleem in Nederland. De meeste natuur is gecreŽerd in gebied wat vroeger zee was. Dat noemen ze nu ineens Natura 2000 gebieden die beschermd moeten worden met regels waarbij meetwaardes van rond de 0 tot norm worden gesteld. Het getal nul wordt steeds kleiner.

Artsen luiden de noodklok over de aanpak van het kabinet
In de medische wereld gaan de ogen ook steeds meer open en wordt er nu zelfs openlijk gewaarschuwd tegen de coronamaatregelen van het kabinet. Op de website
https://opendebat.info/ kunt u een brandbrief lezen vanwegen de coronamaatregelen: Wij, een grote groep artsen, menen dat het bij wet vastleggen van de coronamaatregelen meer schade aanricht dan goed doet. Wij roepen politici op om zich onafhankelijk en kritisch te laten informeren over het beschikbare bewijs. Wij vragen politici openbaarheid van besluitvorming te eisen en te allen tijde proportionaliteit en subsidiariteit mee te laten wegen bij het uitrollen van beleid. Om zo in de beleidsdiscussie over corona weer oog te krijgen voor het doel dat maatregelen zouden moeten dienen: het verbeteren van onze volksgezondheid. ĎEen middel mag niet erger zijn dan de kwaalí dit gezegde is actueler dan ooit als het gaat om de noodverordeningen en een eventuele noodwet.

Het feit alleen al dat de overheid een wet in elkaar sleutelt die social distancing vastlegt (de 1,5 meter met algemene maatregel van bestuur, by the way social en distancing gaat niet samen en is tegengesteld aan elkaar), politie de mogelijkheid gaf om gewoon je woning binnen te vallen (ook al is dat nu uit de conceptwet gehaald), een corona app (al is die er nu uitgehaald, maar wordt wel in een aparte wet behandeld), flinke boetes die worden opgelegd alsof je een crimineel bent als je geen 1,5 meter afstand houdt, enz.... toont al aan met wat voor ziekelijke geesten we te maken hebben. Ze hebben het maar wel bedacht en krijgen wat tegengas waarop ze wat zaken aanpassen. Het gronddoel van de wet blijft echter onaangetast. Hoelang gaat dit duren volgens minister De Jonge? (Als u hem een e-mail wil sturen gebruik dan hugodejonge@minvws.nl) Totdat er een vaccin is hoor ik hem continue zeggen. Dus opheffen van deze wet kan alleen als iedereen zich laat vaccineren. Als je dat niet doet krijg je straks blijvende inperking van grondrechten.

Wat de alternatieve media al maanden roepen (u kunt deze vinden onder het onderdeel 'MEDIA' op deze website) komt nu ook publiekelijk vanuit de medische hoek. Het is te vergelijken met het Duitse intiatief van ńrtze fŁr Aufklšrung. Dat kunt u ook terugvinden onder het onderdeel 'MEDIA' op deze website. De gevolgschade met doden tot gevolg wordt totaal over het hoofd gezien door onze regering en door instituten als de WHO en het RIVM. Je zou toch van een regering mogen verwachten dat ze breder kijken dan alleen het coronavirus, maar ook de inpact van de maatregelen voor de bevolking. Denk aan operaties in ziekenhuizen die niet konden plaatsvinden, of de enorme psychische gevolgen voor ouderen die hun kinderen niet mochten ontvangen.

Een werkend medicijn is gewoon door de overheid geboycot, mede op advies van de WHO die zich weer op rapporten van het zogenaamd gerenomeerde instituut The Lancet baseert. Dit instituut bleek een leugenrapport over het middel HCQ te hebben geschreven. Met leugen en bedrog wordt de coronamaatregelen politiek doorgevoerd en gehandhaafd. Mensen, wanneer gaat u dit eens inzien? Door een werkend middel als HCQ (in combinatie met een antibioticum, zink en vitamines) te verbieden ben je minstens medeschuldig aan doodslag door mensen een behandeling te onthouden. Meer en meer komt dit nu openbaar.

We horen continue dat er zoveel besmettingen zijn en dat er zoveel coronadoden zijn. We hebben al aangegeven dat het niet gaat om de besmettingen maar om de gevolgen van de besmettingen. De mensen die sterven worden als ze positief gestest zijn geweest als COVID-19 doden bestempeld. Het gaat zelfs zover dat artsen van hogerhand krijgen opgedragen om op de overlijdensacte te schrijven dat het COVID-19 doden zijn, ook als men dit niet kan zeggen. Kijk maar eens naar de volgende video van senator en arts Dr. Scott Jensen uit de VS:

Manipulatie met getallen is dus aan de orde van de dag, ook in Nederland. Het wordt allemaal enorm opgeblazen. Er zijn in Nederland op dit moment 6137 doden toegewezen aan het coronavirus. De totale bevolking is 17,3 miljoen mensen. Dat betekent een mortaliteit van 0,035%. Dat zit dus ongeveer op de lijn van de VS. Alleen al de oversterfte tijdens het griepseizoen 2017-2018 betrof 9500 personen, wat toen aan de griepgolf is toegekend (Cijfers RIVM). Dan hebben we het alleen nog over de oversterfte. Het komt overeen met een mortaliteit van 0,056% (toen met 17 miljoen inwoners). Alle maatregelen die genomen worden komen neer op het schieten met een olifant op een mug, zoals politicus Geert Wilders onlangs in een kamerdebat terecht opmerkte.

Censuur in de EUSSR
Er is een intern document van de Europese Commissie aan het Europese Parlement, de Europese Raad en andere EU-onderdelen om de desinformatie in verband met COVID-19 aan te pakken, om feiten te onderscheiden van fictie zo zeggen ze. U kunt het document hier lezen
(klik hier).

Het is een regelrechte aanval op de vrije, pluriforme, onafhankelijke media en journalisten. Het document spreekt over de noodzaak tot controle van de (sociale)media. Dit document is een voorbode voor wetgeving en protocollen tegen de vrije journalistiek. Hoewel het woord censuur nergens genoemd wordt, worden de messen geslepen en de voetklemmen geplaatst.

De enige partijen die u de waarheid voorhouden zijn de EU, de WHO, de regeringen, Bill Gates en de MSM media. Alle andere stemmen worden gerekend tot desinformatie en fictie. Dat is het nieuwe normaal wat ze willen (copy paste from China), ofwel opmaat naar een DDR censuur wetgeving. U bent dus gewaarschuwd.

In een column 'Opmaat naar een DDR censuur wetgeving'op Cafť Weltschmerz gaat Ramon Bril in op dit EU document. Hieronder kunt u de video bekijken:

We zien al dat de Main Stream Media de spreekbuis zijn van de regering. Ze passen massaal zelfcensuur toe. Zelfs is de Telegraaf gevraagd door de regering om voorzichtig met het RIVM om te gaan. Waar bemoeit de overheid zich mee? Een beetje om het RIVM uit de wind te houden. Geluiden die afwijken van de Main Stream Media norm worden bijna geheel geweerd. Een aantal maanden na het begin van de coronacrisis kwam af en toe huisarts Rob Elens in de MSM media, of recent Maurice de Hond. Op sociale media platformen als YouTube, LinkedIn, Facebook enz... worden video's geblocked die kritisch zijn tegenover de corona-aanpak van de WHO, of die positief zijn over Hydroxychloroquine (HCQ). Zelfs profielen op LinkedIn worden verwijderd als je te kritisch bent, denk aan Wout Raatgever. De EU noemt dit dus aanpakken van desinformatie. Alles wat de AGENDA 21 of AGENDA 2030 politiek in de weg staat moet worden tegengegaan. Tot die politiek behoort ook de vaccinatie agenda en het vaccinatie paspoort waarover gesproken wordt. U kunt op deze website hier ook artikelen over lezen, o.a. over ID2020. U begrijpt dus wel de titel van dit onderdeel met EUSSR, een samenvoeging van EU en USSR (Sovjet-Unie uit het verleden).

Dr. Carrie Madej
Zij is internist in de VS (https://health.usnews.com/doctors/carrie-madej-201290), en heeft onlangs een video geplaatst waarvan er ook een is met Nederlandse ondertiteling. Ze gaat in op vaccin informatie betreffende COVID-19, Nanotechnologie, RDNA, de Smartphone en gezondheids apps.

De tekst van haar video kunt u via de volgende link lezen (klik hier).

Uri Rosenthal
U kent Uri Rosenthal waarschijnlijk nog wel. Hij was minister van Buitenlandse Zaken. Onlangs kwam hij in een programma van EenVandaag aan het woord. Hij zei daar het volgende: Voor Nederland geldt ook dat het straks een uitdaging kan worden om aan het vaccin te komen. De ervaring van de strijd om de mondkapjes eerder dit jaar leert dat wij als klein land betrekkelijk weinig in de melk te brokkelen hebben. Daarom moeten wij allianties smeden met andere landen vindt oud-minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal. Wij moeten betrouwbare partners zoeken waarmee we zoveel mogelijk samen kunnen werken. Dan moeten we ook zorgen dat we wat te bieden hebben. Wij zijn niet sterk in het produceren van miljarden vaccins, maar we zijn wel sterk in nanotechnologie bijvoorbeeld. Dus het zou dan onze chips voor hun vaccins kunnen worden. Dat is een heel bekend punt in internationale handel," aldus Rosenthal. Hierbij de link naar het artikel
(klik hier) en de bijbehorende video:

De oud-minister heb ik daarom benaderd via e-mail (u.rosenthal@awti.nl) en hem gevraagd wat hij bedoelde met nanotechnologie en de uitspraak 'chips voor vaccins'. Of het de bedoeling is dat de wereldbevolking dit COVID-19 vaccin moet krijgen zodat bijvoorbeeld track en trace kan worden gebruikt. Dat je overal te volgen bent? Het antwoord van hem was nee, bepaald niet. Wel bijvoorbeeld chips voor versnelling massaproduktie van vaccins. Raar antwoord vond ik, want massaproduktie van vaccins is toch geen ding meer. Daarvoor is allang techniek beschikbaar. In reactie daarop heb ik hem gewezen op een interview met Anthony patch in 2014 over Corona(!!) en vaccins.

Het is bizar dat wereldwijd een beleid wordt uitgerold om het coronavirus te bestrijden, terwijl dit virus niet meer slachtoffers maakt dan een seizoensgebonden griep. Het heeft alles te maken met Agenda 2030 van de VN en andere globalistische organisaties als WHO. En dan weet hij zeker wat ik bedoel, daarvan ben ik overtuigd heb ik hem gezegd. Zelfs een eeuw geleden met de hevige Spaanse griep werden geen maatregelen afgekondigd zoals nu wel met het zogenaamd zeer dodelijke coronavirus. Ik heb hierop geen antwoord meer terug gekregen.

Tot slot
De hele overheidsaanpak staat haaks op Gods Woord. Dat hebben we in eerdere artikelen al aangetoond, onder andere over de anderhalvemeterkerk. We kunnen ook nog wijzen op de wetgeving aangaande melaatsheid (Leviticus 13 en 14). Als bij een mens symptomen gevonden werden die konden duiden op melaatsheid dan moest deze mens tot de priester gebracht worden. Er werd dan ofwel direct melaatsheid geconstateerd of de betreffende persoon moest een week in quarantaine. Na die week kon bij de betreffende persoon alsnog melaatsheid worden geconstateerd of niet. In het laatste geval werd men rein verklaard. Degene die melaats was moest dat laten zien aan zijn gescheurde klederen, een ontbloot hoofd en met de bovenste lip bewimpeld. Hij moest roepen: Onrein, onrein. Al de dagen dat deze mens melaats was zal hij onrein zijn en alleen wonen. Buiten het leger zal zijn woning wezen. Dit kunnen we lezen in Leviticus 13:1-46.

We zien dus dat degenen melaats waren werden buitengesloten nadat geconstateerd was dat ze deze besmettelijke ziekte hadden. Als we dit Bijbelse gegeven toepassen op de huidige situatie met COVID-19 dan is het in lockdown zetten van mensen die geen besmettelijke ziekte hebben totaal in strijd met Gods Woord. Wel is het geoorloofd om maatregelen te nemen als mensen tot de risicogroepen behoren zoals ouderen met onderliggende ziekten. Denk hierbij aan de verzorgingshuizen. Maar dat zal altijd op vrijwillige basis moeten geschieden. Het gedwongen bij elkaar vandaan houden is ook in strijd met Gods Woord. Ook zullen we moeten beseffen dat we mensen zijn van wie gelden dat we elk uur in gevaar zijn. We sterven niet door het coronavirus maar vanwege onze zonden. Het is de mensen gezet eenmaal te sterven en dan het oordeel (Hebr. 11:27). Hoe zal het dan met ons zijn? Hebben we een Borg voor onze ziel? Zijn we met God de Vader verzoend door de ene Naam gegeven onder de hemel door welke wij moeten zalig worden (Hand. 4:12)?

Als de HEERE God en Zijn Woord ons lief en dierbaar zijn geworden (in de Heere Jezus Christus door de Heilige Geest) dan zullen we niet klakkeloos de overheid kunnen gehoorzamen maar altijd de geesten beproeven of ze uit God zijn, want vele valse profeten zijn uitgegaan in de wereld (1 Joh. 4:1). Ook leringen van de overheid die haaks staan op Gods Woord vallen onder de 'valse profeten'. Kortom, de gehoorzaamheid aan overheden is begrensd door Gods Woord. Dat geldt ook voor alle andere zaken zoals kerkelijke leringen. Maar dat laten we nu verder rusten. We haalden het al eerder aan. Er zijn geen Nehemia's meer die twistte met de toenmalige overheden. Er heerst een geest van een diepe slaap onder vooral kerkelijk Nederland. In de wereld zijn er nog mensen die wat dit gebeuren betreft de vinger op de zere plek leggen wat betreft het handelen van de overheid/politiek en vaccinaties, en dus voorzichtiger zijn dan de kinderen des lichts in hun geslacht (Luk. 16:8). De handelswijze van de overheid is niet anders dan onvruchtbare werken der duisternis waar we geen gemeenschap mee kunnen hebben, sterker nog ze moeten veeleer bestraft worden (Ef. 5:11). Is Christus, de Opgang uit de hoogte (Luk. 1:78), al over ons gaan lichten? Of geldt ons nog: Ontwaak, gij die slaapt, en sta op uit de doden, en Christus zal over u lichten (Ef. 5:14).

M.G. van der Hoeven

16 juli 2020

Ga naar home pagina "Het gekrookte riet"