De Jonge (CDA) en Van Haga (FvD) botsen opnieuw over 'nepnieuws'

Recent was er een coronadebat waarbij Tweede Kamerlid Wybren van Haga (FvD) vragen stelde aan minister Hugo de Jonge (CDA) naar aanleiding van sterfgevallen in verzorgingshuizen na vaccinatie. Minister De Jonge viel Van Haga in de rede en beschuldigde hem van het verspreiden van nepnieuws. Hij vindt dat er elke dag honderd ouderen in verzorgingshuizen sterven en dat het absoluut ongegrond is om een verband te leggen tussen vaccinatie en de sterfgevallen. Dit zou ook de bereidheid om te vaccineren ondermijnen en ondermijnt ook de volksgezondheid. De enige weg om uit de crisis te komen is vaccineren en testen volgens minister Hugo de Jonge.

Ernst Lissauer van omroep ON interviewde beide heren over het voorval.

COMMENTAAR
Het is inderdaad ongehoord hoe De Jonge tekeer gaat en tijdens het debat met Van Haga er dwars doorheen gaat schreeuwen, zonder dat de kamervoorzitter, mevrouw Arib, ingrijpt. Dat heb je als je een gevoelige snaar raakt. Dan is het enige wat ze doen schreeuwen dat je nepnieuws verspreidt en dat je complottheorieën aanhangt. Op die manier wordt iedereen geframed die kritische vragen stelt bij het overheidsbeleid. Van Haga stelt terechte vragen maar de minister reageert als door een wesp gestoken en gaat direct strooien met wat er allemaal aan nepnieuws op sociale media verschijnt, enz... Het staat gewoon in de kranten (ofwel spreekbuizen van de regering) die de minister zelf ook leest, dus niks sociale media.

De Jonge verspreidt zelf nepnieuws door in de Tweede Kamer te zeggen dat er geen verband is tussen de vaccinaties en de sterfgevallen. Het is op z'n minst het onderzoeken waard, maar de minister weet het antwoord al van het onderzoek. Het is schandalig gewoon wat deze minister eruit kraamt. Wereldwijd komen er steeds meer verontrustende berichten over bijwerkingen, waaronder sterfgevallen, ook in vele verzorgingshuizen. De Jonge heeft het over honderd ouderen die per dag sterven in verpleeg- en verzorgingshuizen. Als we de zorgkaart van Nederland erop naslaan dan zijn er 200 instellingen met verpleeg- en verzorgingshuizen, en 2.346 zorglocaties. Er wonen ongeveer 115.000 ouderen in zorg- en verpleeghuizen (cijfers CBS 2019). Gemiddeld dus 49 per locatie. Dan zijn aantallen die gemeld worden in de media wel hoog. Als er dan na vaccinatie alleen al in het verzorginshuis Sint Elisabeth in Amersfoort (106 bewoners) 22 ouderen sterven, dan is dat wel een hoog aantal.

In de Rotterdamse regio werd 24 februari in het AD het volgende gemeld: Bij Hoppesteyn in Rotterdam-Crooswijk testten eerder deze maand nog 62 bewoners positief, van wie er 17 overleden. Hier hadden de bewoners een dag voor de eerste positieve test de eerste coronaprik gekregen. Bij Reyerheem in Ridderkerk overleden 22 bewoners nadat er 58 positief hadden getest. De grote uitbraken hebben ‘een grote en verdrietige impact op iedereen daar’, aldus Aafje. In januari was er nog een grote uitbraak in verpleeghuis Bernissesteyn in Zuidland van zorgorganisatie Careyn. Hier raakten 48 bewoners besmet van de in totaal 60. Van hen zijn er 15 overleden. Bij verpleeghuis de Vier Ambachten in Spijkenisse, ook van Careyn, is in februari bij circa 15 bewoners corona vastgesteld, op een totaal aantal van 52 cliënten. In verzorgingshuis Torenerf in Wormer zijn in februari 17 bewoners aan corona overleden. Volgens de Zorgcirkel, waar Torenerf onder valt, was er geen relatie met de vaccinatie van bewoners die in dezelfde periode begon. Dit zijn maar enkele berichten uit de media.

Wat zegt Bijwerkingencentrum Lareb op 2 maart 2021? Lareb heeft tot nu toe 87 meldingen van overlijden na inenting met coronavaccins binnengekregen. Dat zijn er 22 meer vergeleken met een week geleden. Het centrum zegt geen patroon van klachten te zien die wijzen op ernstige bijwerkingen waaraan gevaccineerden kunnen zijn overleden. Volgens Lareb gaat het om 71 ouderen van 80 jaar en ouder en 14 ouderen tussen de 65 en 79 jaar. Van twee is de precieze leeftijd niet bekend. "Allen hadden een kwetsbare gezondheid vanwege heel uiteenlopende ernstige onderliggende gezondheidsproblemen en/of hoge leeftijd. Zij overleden binnen 1 tot 26 dagen na de vaccinatie", zegt Agnes Kant, epidemioloog en directeur bij Lareb. Als ouderen sterven na vaccinatie en na de daarna geconstateerde corona-uitbraak dan sterven ze aan onderligende ziekten of hoge leeftijd, maar als ouderen niet gevaccineerd zijn en er een corona-uitbraak is geweest dan sterven ze aan corona. Dat was het waar de discussie tussen Van Haga en De Jonge over ging. Vaccinatie moet alleen maar positief zijn en schadelijke gevolgen moeten onder het tapijt worden geveegd. Dat is al sinds jaar en dag het beleid omtrent vaccinaties.

Hoogbejaarden behoorden amper tot niet tot de doelgroepen bij de testprogramma's van vaccinproducenten Pfizer en Moderna. Weet de minister wel dat de nieuwe mRNA vaccins zich in een experimentele fase bevinden? Degenen die meedoen aan vaccinatie doen dus mee aan een experiment. Hoogbejaarden met veelal onderliggende kwalen hebben al een verzwakt immuunsysteem. Dan kan een vaccin wel degelijk een auto-immuunreactie veroorzaken met ernstige gevolgen, tot en met de dood aan toe. Overigens geldt het niet alleen voor hoogbejaarden dat er verschrikkelijke bijwerkingen kunnen optreden. Volgens minister De Jonge mag je alleen maar positief over het coronavaccin en over de testmaatschappij spreken. Dat is de verhaallijn die gevolgd moet worden, en als je dat niet doet dan wordt je voor verspreider van nepnieuws of complotten uitgemaakt.

Kijk de volgende video die gemaakt is door Erik van der Horst van Keuringsdienst van Waarheid met als titel 'Zijn wij proefkonijnen?':


Bronlink: https://www.waarheid.tv

Het is duidelijk dat het coronavaccin totale onzin is. De hele push wereldwijd voor vaccinatie dient een andere agenda. Het is de agenda van de VN met de Sustainable Development Goals en de agenda van het World Economic Forum (Klaus Schwab), de WHO, Bill Gates en andere zogenaamde filantropen. Totale controle over de mensheid onder het mom van volksgezondheid. Het is gewoon bizar dat als 99,5% van de bevolking geen last heeft van covid-19 of milde klachten dat je dan een vaccin gaat pushen. Zo'n hoge beschermingsgraad haalt een vaccin überhaupt niet. Waarom zouden hoogbejaarde mensen een vaccin nemen met zulke risico's? Waarom worden medicijnen als HCQ en Ivermectine weggezet als kwakzalverij producten door deze minister? Een partij als Demon66 roept met minister Kaag dat mensen hun vrijheid in de maatschappij weer terug krijgen als ze gevaccineerd zijn, en als ze dat nog niet zijn met een negatief testbewijs. Het druist gewoon in tegen de lichamelijke integriteit en is pure discriminatie als je niet gevaccineerd wilt worden. Een negatief testbewijs is overigens een momentopname, dus je kunt dan blijven testen tot je een ons weegt. Ook is er geen bewijs dat gevaccineerden asymptomatisch zijn. Al met al is het een nieuwe vorm van apartheid met dit als gevolg:

Reserved_for_vaccinated_people_only

Alleen voor gevaccineerden staat op de ligstoel. U weet wel van vroeger met 'alleen voor blanken' of 'niet voor Joden'. Ze gaan het straks zo framen dat als je niet bent gevaccineerd je een gevaar bent voor de samenleving en ernstige ziekten kunt verspreiden. In Nazi-Duitsland betoogden de nazi's dat, afgezonderd van de buitenwereld, de Joden geen besmettelijke ziekten konden verspreiden of anderszins de Duitse samenleving konden ondermijnen. Naar schatting 1 miljoen Joden kwamen in de getto’s om door verhongering, ziekten, uitputting of executie. Het is een scherpe vergelijking, besef ik, maar als je ziet waar we binnen één jaar terecht zijn gekomen, en de geluiden die je hoort over vrijheid voor gevaccineerden en beperkingen voor niet-gevaccineerden, dan rijzen je haren wel te berge. Met het grootste gemak wordt inmiddels ook gesproken over een vaccinatiepaspoort wat deelname aan de maatschappij mogelijk moet maken, zoals reizen, naar kantoor gaan of winkelen. We zagen het al in het voorbeeld van Israël in een ander artikel. Ook hier komen steeds meer politieke partijen met dit soort voorstellen. Het beweegt dus allemaal in die richting.

M.G. van der Hoeven

3 maart 2021