Eenzijdige en leugenachtige berichtgeving over Rusland en de Oekra´ne

In de nacht van woensdag 23 februari 2022 op donderdag 24 februari 2022 zijn Russische troepen de grens met Oekra´ne overgetrokken nadat al maandenlang er een opbouw van troepen heeft plaatsgevonden aan de 2000 km lange grens van Rusland met Oekra´ne. Hoe heeft het zover kunnen komen? Tijdens de politiek van voormalig president van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov, die plaatsvond tussen 1985 en 1990, is de Berlijnse Muur gevallen (1989). Gorbatsjov was de man van meer openheid (glasnost) en staatkundige en economische hervormingen (perestrojka). Gorbatsjov liet de landen van het Warschau-Pact toe meer een eigen koers te varen. Het gevolg was dat de bevolkingen van die landen in opstand kwamen en dat regeringen vielen. Denk aan de DDR (Honecker), RoemeniŰ (Nicolae Ceausescu), Polen, Hongarije, Bulgarije, Tsjecho-Slowakije en de Baltische staten. De val van de Berlijnse muur was een omslagpunt en niet veel later zou het Warchaupact (de tegenhanger van de NAVO) ook in 1991 uiteenvallen. Boris Jeltsin was inmiddels de eerste president geworden van de Russische Federatie en staat wel bekend als de sloper van de Sovjet-Unie. Onder zijn leiding viel alles uiteen en verklaarde Oekra´ne zich in 1991 onafhankelijk. De huidige president van de Oekra´ne is Volodimir Zelenski, een voormalige clown. Vanaf 2000 is Vladimir Poetin met een kleine onderbreking aan de macht als president van de Russische federatie.

Gorbatsjov ging vriendschappelijk om met vele Westerse leiders en hem is meegedeeld dat de NAVO geen inch zou opschuiven naar het Oosten, onder voorwaarde dat de Sovjet-Unie een ongedeeld Duitsland zou erkennen. Dat laatste is gebeurd, maar het eerste is niet gebeurd. Het Westen en de NAVO hebben geen woord gehouden. U kunt hierover meer informatie terugvinden in de volgende artikelen:

Vrijgegeven documenten geven toenmalig Sovjet-leider gelijk: 'NAVO beloofde Gorbatsjov niet uit te breiden naar oosten'

NATO Expansion: What Gorbachev Heard

Navo stelde Gorbatsjov tˇch gerust over uitbreiding richting het Oosten

De huidige president van Rusland, Vladimir Poetin, en zijn minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov hameren er al jaren op dat er tussen Rusland en de NAVO een buffer moet liggen. De Russen accepteren geen NAVO landen die direct aan Rusland grenzen en waar Amerikaanse wapensystemen worden opgesteld. Omgekeerd accepteren de Amerikanen dat ook niet. Denk aans aan de Cuba-crisis uit 1962 waarbij de Sovjet-Unie destijds raketten wilde plaatsen op Cuba. Dat mondde bijna uit in de derde wereldoorlog. De Amerikanen zouden het nu ook niet accepteren als Rusland met Mexico een pact zou sluiten en daar wapensystemen zou opstellen aan de zuidgrens met de Verenigde Staten. Helaas hebben de VS en de EU jarenlang lopen stoken in de Oekra´ne om ze een EU- en NAVO-lidmaatschap in het vooruitzicht te stellen. Met het associatie verdrag uit 2016 is dit in gang gezet, een verdrag wat destijds door de Nederlandse bevolking is verworpen bij het Oekra´ne-referendum. Toch is het doorgezet door Nederland en de EU. Net als het verdrag van Maastricht om meer naar een politieke unie toe te groeien. Ook dat is door de Nederlandse bevolking afgewezen bij een referendum maar genegeerd door de beleidsmakers in Den Haag. Baudet heeft in 2016 al gewaarschuwd dat het assosciatieverdrag een opmaat is tot oorlog en hij heeft gelijk gekregen.

Het Westen (VS en EU) heeft ook lopen stoken tijdens de revolutie in 2014 op het Maidanplein in Kiev. EuroparlementariŰr Hans Van Baalen (VVD) samen met zijn partijleider Guy Verhofstadt spraken op het maidanplein hun steun uit aan de pro-Europese betogers in de Oekra´ense hoofdstad Kiev. Aangekomen op het Maidanplein zegt Verhofstadt tegen de menigte: "Er komt iedere week een nieuwe EU-delegatie hierheen tot jullie de strijd hebben gewonnen". Van Baalen vult hem aan: "We blijven bij jullie". Na deze maandenlange protesten tegen de regering vluchtte de toenmalige president Viktor Yanukovych in februari 2014 uit Kiev naar Rusland.

Kortom, er was sprake van inmenging vanuit de EU in de Oekra´ne om regime-change te bewerkstelligen. Regime-change is een belangrijk beleid geworden na 9/11 (11 september 2001) met het instorten van de Twintowers in New-York doordat twee vliegtuigen de gebouwen waren ingevlogen en de torens instabiel waren geworden en ingestort. Dat men er niet bij vertelt dat WTC toren 7 ook rechtstandig is ingestort zegt al genoeg. Dat is namelijk door explosieven gebeurt en niet door vliegtuigen. Er is al veel onderzoek gedaan naar 9/11 en de officiŰle lezing rammelt aan alle kanten. We gaan er nu verder niet op in. U gaat zelf maar op onderzoek uit. Daarna begon de Amerikaanse war on terror, ofwel de oorlog tegen terreur, met regime-changes tot gevolg. Denk aan Irak, waarbij de VS leugens heeft verspreid over het vermeende bezit van massa vernietigingswapens door Saddam Hoessein, of het verdrijven van Moammar al-Qadhafi in LibiŰ, of de oorlog in Afghanistan waar nu de Taliban weer vrolijk aan het bewind is, en niet te vergeten de oorlog in SyriŰ waar men van binnenuit terreurorganisaties steunden om Assad ten val te brengen. De Russen hebben daar met hun militair optreden een stokje voor gestoken. Al die oorlogen zijn uitgelopen op een regelrechte ramp voor de burgerbevolking, maar ook door de enorme toestroom naar Europa vanuit die landen, en de problemen die dat in Europa geeft. Het Westen wil hun democratische norm en hun waarden opleggen aan andere landen, iets wat tot mislukken is gedoemd. Men zit in die landen helemaal niet te wachten op de decadente waarden uit de Westerse wereld. Rutte noemt Nederland een prachtig land met zijn democratie, volkerenmoord (abortus) en LBGTI-politiek. Het wordt terecht door Rusland verafschuwd. Irak, SyriŰ en LibiŰ waren redelijk welvarende landen maar die zijn compleet verwoest door ingrijpen van Amerika en de Westerse bondgenoten. Met steun van de zogenaamde christelijke politiek.

Kortom, het beleid van het Westen en de NAVO is er de oorzaak van dat de situatie in de Oekra´ne is zoals die nu is. In het Oosten van de Oekra´ne is men op Rusland georiŰnteerd en wil men geen aansluiting bij het Westen. De VS en de EU hadden kunnen weten dat als je de Oekra´ne onder westerse invloed wil brengen, je dan vervolgens een probleem creŰert. Ook heeft men veiligheidsgaranties van Rusland gewoon genegeert en afgedaan als onzin. Men stelt dat een land zelf mag kiezen waar het bij wil horen. Men zegt er niet bij dat met de Oekra´ne steeds afhankelijker heeft gemaakt van het Westen door allerlei financiŰle injecties in het land. Voor Oekra´ne was er maar ÚÚn oplossing en dat is een neutrale staat tussen Rusland en het Westen. Ze kunnen prima floreren zoals dit ook geldt voor Zwitserland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Laatstenoemde landen zijn wel lid van de NAVO maar grenzen niet aan Rusland. Finland is geen NAVO-lid, en ook een lidmaatschap van dat land zal Rusland niet accepteren. De Russen zijn al niet in hun nopjes met het NAVO-lidmaatschap van de Baltische staten. Daarmee heeft de NAVO al met vuur gespeeld. NAVO troepen staan daar al aan de grens met Rusland. Wat voor nut heeft het om Rusland te omsingelen met landen die lid zijn van de NAVO? Koste wat het kost wil Rusland voorkomen dat de Oekra´ne lid wordt van de NAVO en vandaar dat de militaire interventie niet uit kon blijven. Er is enkele jaren geleden in Minsk gesproken over een akkoord waarbij de gebieden in het Oosten van de Oekra´ne meer autonomie zouden krijgen, maar ook dat overleg is in 2015 mislukt. De Krim was in 2014 bij Rusland ingelijfd, een schiereiland wat al eeuwen aan Rusland toebehoorde, en waar vooral Russen wonen. Het kan ook geen kwaad om eens naar de volgende video te kijken waarin een jonge vrouw uit Donetsk haar visie geeft op het gebeuren in het Oosten van de Oekra´ne. Het verhaal dat door de main stream media al 8 jaar verzwegen wordt.

Er spelen dus allerlei (geo-politieke) belangen en het is onterecht om met de beschuldigende vinger alleen maar naar Rusland te wijzen. De politiek van het Westen na de val van de Berlijnse muur is er mede de oorzaak van dat de Russen gezegd hebben: tot hiertoe en niet verder. Men verwijt wel dat Rusland de internationale rechtsorde met voeten treedt door een land binnen te vallen, maar als de Amerikanen en hun bondgenoten dit doen in Irak, LibiŰ en Afghanistan dan is het kennelijk geen aanslag op de internationale rechtsorde. De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet zullen we maar zeggen. Er is geen enkele zelfreflectie bij de VS, de EU en de NAVO en ze hebben tonnen boter op hun hoofd. Ze proberen nu Rusland op de knieŰn te krijgen met de zwaarst mogelijke sancties. Ze zijn echter zo dom als wat want Rusland heeft de eigen economie meer en meer sanctieproof gemaakt en werkt meer en meer samen met China. De Chinezen hebben de Russen ook niet veroordeeld en noemen de militaire operatie geen invasie, wat het Westen wel doet. De afhankelijkheid is eerder andersom door de levering van grote hoeveelheden gas door het Russische bedrijf Gazprom (waar ook voormalig bondkanselier Schr÷der bij betrokken is). De westerse sancties komen eerder neer op sancties tegen de eigen bevolking door enorme stijging van de energietarieven. We zijn inmiddels enorm afhankelijk van Russisch gas. De moeder aller sancties om Rusland los te koppelen van het internationale Swift-banksysteem met betrekking tot betalingen, durven ze echter niet van stal te halen, want als Rusland geen geld meer kan krijgen via internationaal betalingsverkeer dan krijgt Europa geen gas. Overigens blijft het ook vreemd dat na MH17 wel gewoon met de Russen is onderhandeld over levering van energie terwijl het westen tegelijkertijd Rusland beschuldigde van het neerhalen van MH17. Nu is het westen ineens in alle staten en wil men bijna alle banden met Rusland verbreken. Iets wat Rusland nooit heeft gedaan na Amerikaanse regime-change acties in Irak, LibiŰ, SyriŰ en Afghanistan.

Rusland is helemaal onze vijand niet. Dat beeld wordt gecreŰerd door de VS, de EU en de media. De main stream media lopen ook nu weer aan de leiband van de westerse regeringen, net als met de regime-change oorlogen en recentelijk de corona plandemie. Voor objectieve informatie moet u vooral terecht bij omroep Ongehoord Nederland en bij politieke partij FvD en in iets mindere mate de PVV. Het Ruslandvijandig Dagblad voert weer gewoon de westerse doctrine uit om Rusland als dÚ agressor weg te zetten met uitspraken van de hoofdredactie als 'Poetin voert schaamteloze agressieoorlog tegen Oekra´ne' en 'In Baudets wereld is Poetin geen schurk' van de hand van RD-puppet Addy de Jong. Dit soort artikelen zijn een schaamteloze vertoning van kortzichtigheid waarbij men niet verder kijkt dan de neus lang is.

Hieronder een toelichting door Karel van Wolferen (hoofdredacteur van Gezond Verstand) over de situatie in de Oekra´ne.

M.G. van der Hoeven

26 februari 2022