Voor Rusland was de maat vol

Na de staatsgreep in 2014 kwamen rechtsextremistische en neonazistische groepen aan de macht in Oekra´ne. Vervolgens werd het Oekra´ense volk acht jaar lang onderdrukt. Hetzelfde lot viel kritische journalisten ten deel. Dat zei de Canadese journalist en schrijver Eva Bartlett op het onafhankelijke nieuwskanaal Ickonic.

Daarnaast worden de inwoners van Donbass al acht jaar gebombardeerd. Zij waren getuige van de misdaden in Kiev en later in Odessa, waar tenminste 42 mensen levend werden verbrand. "Dit was een doelbewuste slachting en de Oekra´ense autoriteiten hebben nog altijd geen onderzoek ingesteld," zei Bartlett.

De inwoners van Donbass wilden niet hetzelfde lot ondergaan en besloten zich af te splitsen. Sindsdien worden ze onophoudelijk bestookt door het Oekra´ense leger, waar ook neonazibataljons bij zijn aangesloten, zei ze.

"Dit is al acht jaar gaande," benadrukte Bartlett. "Het Westen heeft de duizenden burgerslachtoffers in Donbass niet veroordeeld."

Voor Rusland is de maat vol, zei de journalist. Ze voegde toe dat Rusland jarenlang heeft gepleit voor een diplomatieke oplossing. "Het land kwam met een voorstel om Oekra´ne te denazificeren, maar dat werd gedwarsboomd door de Verenigde Staten en Oekra´ne."

"Het Westen steunt de neonaziĺs in Oekra´ne," aldus Bartlett, die eerder tijdens een persconferentie bij de VN de leugens over SyriŰ ontmaskerde.

Bovengenoemde tekst is overgenomen uit een artikel op NFN.

COMMENTAAR
Wat deze Canadese journalist zegt sluit aan bij wat ik in een eerder artikel schreef en waarbij een inwoner uit Oost-Oekra´ne dit ook bevestigt. Het Westen speelt een vuil spel in Oekra´ne. Ze willen dit land onder hun invloedsfeer brengen doormiddel van regime-change-politiek. Die politiek wordt uitgevoerd ofwel met militaire middelen ofwel met politieke en financiŰle middelen. Het Oekra´ense leger heeft sinds 2014 onophoudelijk het oosten bestookt en veel burgerslachtoffers gemaakt. Dat wordt allemaal verzwegen door het Westen en de main stream media die op handen is van de Westerse regeringen. De Amerikanen en de EU voeren een good-guy / bad guy politiek, ofwel wij zijn de goeden en de Russen zijn de slechterikken. Dat is echter een complete valse voorstelling van zaken, wat ook in de volgende cartoon goed wordt uitgebeeld:

Aggressor

De Amerikanen en de EU schieten zichzelf in de voet met hun sancties tegen Rusland. Rusland heeft inmiddels een groot gascontract met Pakistan afgesloten. De beslissing van Visa en Mastercard om te stoppen met hun activiteiten in Rusland kan de creditcardreuzen nog wel eens duur komen te staan. Verschillende Russische banken zijn van plan om over te stappen op het Chinese creditcardsysteem UnionPay (aldus een artikel op Blckbx.tv). Rusland en Oekra´ne zijn daarnaast ook nog eens een van de grotere graanexporteurs ter wereld. De graanprijzen gaan de pan uitrijzen en dat gaan we in het Westen merken. Rutte en Kaag zeggen dat het onvermijdelijk is dat we dit gaan merken als bevolking, dus de enorme stijgende energieprijzen, voedselprijzen, brandstofprijzen. Het is evenwel zo dat Rutte en Kaag hier totaal geen last van hebben natuurlijk. Dat is met al die Westerse bobo's het geval. Ze gooien ook continue olie op het vuur en nemen onverantwoorde risico's met hun geschreeuw. Dit was al jaren bekend dat Rusland een vette rode streep getrokken heeft. Het Westen is tever gegaan met zijn beleid om de Oekra´ne in te kapselen. Ze voeren dan aan dat de Oekra´ne dit zelf wilde, en dat een land vrij is om te kiezen wat het wil. Dat mag zo zijn, maar je bent niet verplicht om hier aan mee te werken. Daarnaast hebben de Amerikanen en de EU gewoon de revolutie in 2014 gesteund om regime change te bewerkstelligen.

Het reformatorische volksdeel laat zich alweer om de tuin leiden door de politici en de main stream media, waaronder het RD. Poetin wordt als de aggressor bestempeld en Zelensky als een held. Zelensky zal echter moeten inzien dat zijn pro-westerse koers tot mislukking is gedoemd. Ze worden gestraft voor het bombarderen van de eigen bevolking in het oosten. In 2014 gaf de toenmalige president Poroshenko een speech waarin hij schreeuwde dat wij de banen hebben en zij (de Russen die in het oosten, de Donbass, wonen) niet, dat onze kinderen onderwijs krijgen en hun kinderen niet. Hij hield gewoon een pleidooi voor etnische zuivering. Op Russia Today (www.rt.com) zag ik hier een Engelstalige video over in een live stream, maar gelukkig kon ik de video terugvinden op internet met een spaanstalige synchronisatie en ondertitteling. De inhoud klopt met wat ik op Russia Today zag. U kunt de teksten inkloppen in de deepl vertaler op internet.

Kijk ook eens naar de volgende Engelstalige video met de terreur die het Oekra´ense leger in 2014 heeft uitgeoefend op de burgerbevolking in Lukansk en Slavyansk. Het vond allemaal plaats na de Maidancoup van 2014 die door het Westen is gesteund en toen Poroshenko aan de macht kwam. Die Poroshenko presenteerde zich als een president van vrede maar was een president van oorlog. Met support van Biden zoals in de video te zien is, destijds vice-president onder Obama.

Dit wordt allemaal verzwegen door die verschrikkelijke main stream media in het Westen en door die verschrikkelijke westerse politici. Ze lopen allemaal achter die ophitsers aan als president Biden, minister van buitenlandse zaken Blinken, Frau von der Leyen van de Europese Unie, buitenland commissaris Borell van de EU, minister-president leugenaar Rutte, minister Ollongren van defensie die het verschil tussen een sergeant en een majoor niet weet, en minister van buitenlandse zaken Hoekstra. Naast de terreur die de Oekra´ne de afgelopen acht jaar in het oosten van het land op de bevolking heeft uitgeoefend speelt er nog iets anders. Rusland is de hele Westerse manier van leven tevens een doorn in het oog, waarbij we bijvoorbeeld kunnen denken aan de legalisering van homoseksualiteit en de hele genderideologie. Het gaat er verder niet om dat we Poetin in alles moeten volgen of dat hij een onkreukbare reputatie heeft. Het gaat er wel om dat we de hele situatie in het juiste perspectief gaan plaatsen. Het vorige artikel over de beloftes van het Westen aan de toenmalige president Gorbatsjov (toen nog van de USSR) is daar ook een voorbeeld van. Er is destijds al op gewezen door o.a. toenmalig VVD-leider Bolkesteijn. Het is dus niet zo dat het een vreemd standpunt is wat door een partij als de FvD wordt gehuldigd. De FvD wordt er op aangevallen en verweten een Poetin-fan te zijn. Dit slaat allemaal nergens op. Het getuigt van realisme en dat is wat ontbreekt bij de huidige politieke mannetjes en vrouwtjes.

Ook de recente ophitserij in het Westen over de vermeende aanval van de Russen op de grootste kerncentrale in Europa die in de Oekra´ne staat is een verschrikkelijke vorm van media terreur en misleiding. Denkt u nu echt dat de Russen een kerncentrale gaan bombarderen waardoor ze direct met hun leger gevaar lopen? Wat een idiote gedacht is dat toch. De lezing van de Russen is geheel tegengesteld aan die van het Westen, waarbij de Russen werden beschoten vanuit een trainingscentrum op het terrein en de Russen het vuur openden. U moet niet zomaar geloven wat de Westerse media en politici uitkramen. Als u het Engels machtig bent kunt u zich ook eens laten informeren via RT.com. De livestream van RT is gecensureerd door YouTube en het Westen. Dat is natuurlijk een zwaktebod als je andere informatie op voorhand afdoet als desinformatie. De Westerse politici en media zijn echter continue bezig met het verspreiden van desinformatie. Dat hebben we de afgelopen twee jaar ook met de coronaplandemie meegemaakt, en ze gaan er gewoon mee door. Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel.

En dan afgelopen zaterdag een Belderiaans leugenartikel in het RD. Die Belder praat gewoon de westerse politici en main stream media na en veegt de terreur op de bevolking in Oost-Oekra´ne gewoon onder het tapijt als zijnde onbewezen. Deze dominee noemt zich hervormd predikant te noemen, terwijl hij gewoon een dominee van de Pilatus Kerk Nederland is. Hoe durft deze man over Poetin te schrijven dat hij door de Russisch Orthodoxe Kerk zou moeten worden afgesneden. De afsnijding moet worden toegepast op al die dominees zoals Belder die de Nederlandse Hervormde Kerk hebben ingeruild voor een sodomitische kerk met een pilatusgrondslag. Hij gelooft nog niet eens dat God een enig God is, wat de duivelen wel doen want die sidderen nog (Jakobus 2:19). Dit soort dominees siddert nog niet eens bij die goddeloze pkn-besluiten die ze legitimeren met hun aanwezigheid in dat pkn-verband.

Tot slot nog de links naar de livestream van Russia Today en artikelen op rt.com:

Livestream RT (door het Westen geblokt maar gewoon beschikbaar via alternatieve kanelen)

Artikelen RT

M.G. van der Hoeven

7 maart 2022