RD promoot wel degelijk klimaatalarmisme en maakbaarheidsdenken.

RD-hoofdredacteur Steef de Bruijn heeft namens de hoofdredactie een artikel de ether ingeslingerd 'RD propageert geen klimaatalarmisme of maakbaarheidsdenken'. De feiten zijn echter geheel omgekeerd. In een hoofdredactioneel commentaar van 14 augustus jl. wordt klimaatalarmisme gepredikt met de woorden: "er is sprake van een zorgwekkende verandering van het klimaat. Jarenlang is door deskundigen gewaarschuwd voor de gevolgen van de opwarming van de aarde." Ook wordt het maakbaarheidsdenken gepredikt met de woorden: "Er dient iets te veranderen. Het bestedingspatroon van mensen moet versoberen. Dat geldt het hele leven, maar zeker ook de vakantietijd. Wie denkt dat hij in de toekomst op de oude voet kan doorgaan, heeft het mis." Dit maakbaarheidsdenken wordt in het kader geplaatst van het klimaatalarmisme. Zie ook mijn artikel 'Extreem weer dwingt tot bezinning volgens hoofdredactie RD' wat ik eerder plaatste.

Steef de Bruijn zit met zijn nieuwste hoofdredactioneel commentaar dus gewoon een potje te liegen. Hij eindigt zijn nieuwste pennenvrucht met de volgende woorden: "De World Meteorological Organization-het 'KNMI' van de Verenigde Naties- stelde dinsdag dat er een duidelijk verband is tussen de opwarming van de aarde, de hoge watertemperatuur en de hevige regenval in Libië. Die vloedgolf is maar één van de vele extreme weersverschijnselen van afgelopen zomer. Die ging gepaard met uitgebreide bosbranden in Canada en Hawaii en hittegolven op meerdere continenten. De NASA bevestigde deze week nog dat de zomer van 2023 de warmste is sinds het begin van de metingen in 1880. Die opwarming is een feit en wetenschappers twijfelen er ook niet over dat die -op z'n minst gedeeltelijk- toe te schrijven is aan de menselijke voetafdruk: ons energieverbruik en ons consumptiepatroon."

Allereerst is de VN een corrupte organisatie met een corrupt IPCC wat allerlei klimaatalarmisme predikt op basis van modellen. De Secretaris-Generaal van de VN, António Guterres, predikt dat de aarde aan het koken is. Dit soort organisaties wordt door het RD de handen boven het hoofd gehouden, terwijl men in Christelijke kring (SGP-huize destijds) nog uit de goddeloze Volkenbond wilde stapppen (de voorloper van de huidige VN). Het kan verkeren zoals men er nu in Christelijke kring tegenaan kijkt.

Wat betreft bosbranden. Daarvan is bekend dat veruit het grootste deel door menselijk handelen, jawel, wordt aangestoken. In Griekenland zijn er 73 personen voor opgepakt. Daar zegt Steef de Bruijn niets over. Wat betreft de branden in Hawai, daarvan denkt Steef de Bruijn ook dat die door de opwarming van de aarde zijn ontstaan, terwijl overduidelijk is dat hier menselijk handelen aan ten grondslag ligt met zogeheten DEW-wapens. Direct Energy Weapons. Ook daarover zwijgt het RD in alle talen. Het RD proclameert het gangbare narratief en hobbelt achter onze regering en organisaties als de VN aan. Ze stelt TOTAAL GEEN KRITISCHE VRAGEN!

Over de warmtste metingen sinds 1880. We weten allemaal dat metingen worden gemanipuleerd. Ook het KNMI heeft daar een handje van. Dan worden hittegolven van meer dan 50 jaar geleden weggemoffeld om net te doen alsof er een toename van hittegolven is. Ook metingen in bewoond gebied geven een vertekend beeld omdat het nu eenmaal warmer is in steden met huizen en veel asfalt dan in het open land. Steef de Bruijn zegt verder dat wetenschappers niet twijfelen aan de menselijke invloed op het klimaat. Ook dat is een klinklare leugen. Er zijn over de wereld duizenden wetenschappers die het verhaal van de IPCC onderuit halen, maar die worden compleet genegeerd omdat het niet past in het gangbare narratief van de elite voor het uitrollen van hun agenda om de wereld te domineren en daarvoor de energietransitie, CBDC, de woke ideologie enz.. hebben bedacht. Zeg maar de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en het World Economic Forum. DAT is het ware narratief en de gewone man danwel gezin kan ervoor bloeden.

CO2 is helemaal niet het probleem op aarde, sterker nog ze is nog nooit zo laag geweest in aantal ppm. We hebben er al vaker over geschreven en gaan het niet meer herhalen. CO2 is een sprookje wat door de elite is bedacht, net zoals het zogenaamde stikstofprobleem wat we in Nederland bedacht hebben. Ook dat dient een ander doel namelijk een voedseltransitie en de vorming van Tri State City (NL, delen België en delen Duitsland) voor de vorming van een stadstaat in West-Europa. Daarin is geen plek voor boeren.

Het RD is gewoon een ordinaire Main Stream Media krant, net als de Telegraaf, het AD, Trouw en de Volkskrant. Alleen met een Christelijk sausje. Dat maakt het RD nog veel gevaarlijker. Wanneer gaan de dominees eens vanaf de kansel roepen om het RD bij het grofvuil te zetten en niet meer te stemmen op de SGP (en überhaupt welke politieke partij dan ook)? Het zal helaas tegen dovemansoren gericht zijn want de leidsels liggen erop. Men is totaal verblind. Geniet maar lekker van uw krantje om 17:00, net voor het avondeten, om leugen en bedrog met de paplepel ingegoten te krijgen. Dat zal u wel goed smaken.

M.G. van der Hoeven

18 september 2023